elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FALLES 2024

Falles 2024 València | Seguix en directe la mascletà del dimarts 5 de març

DIRECTE | Mascletà Falles València 2024
DIRECTE | Mascletà Falles València 2024
  • La pirotècnia Dragón és l'encarregada de disparar en la catedral de la pólvora

València es prepara per a la quinta mascletà fallera. A les 14.00 hores començaran a sonar els primers coets que donaran inici a l'espectacle de pólvora que ha preparat la pirotècnia Dragón.

Originària de Villena, la pirotècnia Dragón torna a disparar en la catedral de la pólvora i ho faran quan les Falleres Majors de 2024, María Estela Arlandis i Marina García, diguen això de: “Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà”.

Pirotècnia Dragón està especialitzada en muntatges d'espectacles artístics digitals, musicals, aquàtics o mascletaes.

La mascletà de hui estarà abrigallada per milers de persones que esperen puntuals este espectacle pirotècnic en un ambient faller de música i diversió.

“De tall clàssic amb un inici exclusivament terrestre, quatre fases aèries i un bloc de cinc retencions terrestres acompanyades de cinc fases aèries i un tancament amb el terratrémol, bombardeig de trons i colp final hermètic”, així ha descrit el propietari i responsable artístic de la pirotècnia Drac de Villena, José María Enríquez, l'espectacle que dispararà este dimarts, 5 de març, el quint de les Falles 2024.

Este és el quart any que esta jove empresa dispara una mascletà en Falles i que en esta ocasió comptarà amb “137 quilos de pólvora i un nivell mitjà de soroll”, segons indica Hernández, qui al mateix temps comenta que l'estan preparant “amb nervis però amb molta il·lusió”.

Al costat de l'alcaldessa de València, María José Catalá, també es reuniran al balcó la secretària autonòmica d'Universitats, María Esther Gómez; els directors generals d'Universitats i Ciència, José Antonio Pérez i Rafael Sebastián, respectivament; la directora de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques (ISEACV), Francisca Blanch; i el director general de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP), Javier Oliver.

També compartiran este espai l'equip directiu i jugadors del València Basket masculí; el pilot de motociclisme, Carlos Tatay; la CEO de Cache Croche, Alba García; el president de la Fundació Iberdrola España, Fernando García Sánchez; el director de la Fundació Iberdrola España, Ramón Castresana i el responsable de les àrees d'Art-Cultura i Biodiversitat, Antonio Collada; i el delegat institucional d'Iberdrola Comunitat Valenciana, Ibán Molina.

Així mateix, seran al balcó del consistori representants de les bandes de música participants en el CIBM 2024 i membres del Comité Organitzador i de l'Associació Palacios de Congressos.

Seguix en directe la mascletá

No et perdes ací la mascletà en directe de hui i cadascuna de les mascletaes d'estes Falles 2024, com si estigueres en la mateixa Plaça de l'Ajuntament.

Consulta ACÍ la programació completa per a saber qui dispara cada dia la mascletà de la plaça de l'Ajuntament en les Falles 2024 de València.

Pujar