1 d’octubre de 2020 1/10/20

Cs exigeix que les piscines municipals de València siguen gratuïtes si hi ha contaminació a les platges

Cs exigeix que les piscines municipals de València siguen gratuïtes si hi ha contaminació a les platges - (foto 1)
  • Giner acusa a Ribó del “mal estat” de les platges “per falta de previsió i inversions”, després de reunir-se amb els portaveus de Cs dels municipis afectats

MÉS FOTOS
Cs exigeix que les piscines municipals de València siguen gratuïtes si hi ha contaminació a les platges - (foto 2)

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha exigit a l'alcalde, Joan Ribó, que les piscines municipals de València siguen gratuïtes mentre existisca un problema de contaminació fecal a les platges de València.

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha acusat a Ribó de “falta de previsió, deixadesa i falta d'inversió” en les dotacions que afecten directament la qualitat de les aigües valencianes i ha anunciat que el seu grup portarà una moció al ple municipal, que se celebrarà el 31 de juliol, perquè s'establisquen les mesures oportunes, durant tot l'any, per a evitar una situació que afecta directament “a la línia de flotació de les famílies valencianes que tenen com a al·licient banyar-se a l'estiu a les platges de la ciutat”.

Giner ha censurat a Ribó per la falta de transparència “en la gestió de les dades referents a les platges” i ha alertat que “els registres negatius de platges, com Pinedo i Malvarosa, no apareixen en la web municipal que informa de l'estat de les platges”. “València torne a estar en els telenotícies nacionals per una notícia negativa: les platges de València no són saludables, ocasionant un important perjudici per als veïns i els turistes”, ha criticat.

El portaveu taronja, qui ha anunciat reunions amb els hotelers i veïns afectats, ha mantingut una trobada aquest matí, en la zona limítrofa entre la platja de la Malvarosa i la Patacona, amb els portaveus de Cs a Massamagrell, el Puig, i Alboraia; Jesús Gimeno, David Castelló i Vicente Martínez Bauset. Aquest últim ha lamentat que “l'Ajuntament i la Conselleria guarden silenci davant un problema tan greu”. “No ens han informat de res mentre els hostalers es queixen amb tota la raó perquè els està afectant directament la butxaca”, ha afegit. A les reunions programades se sumarà també Pilar León, portaveu de Cs en Pobla de Farnals.

Pujar