4 de desembre de 2020 4/12/20

Cs exigeix analitzar si els barris vulnerables de la ciutat reben suficient inversió municipal

    Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha exigit que el Consistori realitze un estudi sobre la redistribució de les partides pressupostàries per a millorar les condicions dels qualificats com a ‘barris vulnerables’ del terme municipal de València, amb objectiu que les conseqüències de la crisi de la COVID-19 no accentuen aqueixes condicions de vulnerabilitat. Aquesta proposta de Cs serà presentada demà a la comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana, Habitatge i Mobilitat.

    Sobre aquest assumpte el regidor de Cs, Narcís Estellés ha explicat que el mateix Ajuntament de València, assenyala en un informe de l'Oficina d'Estadística, publicat en el primer trimestre de 2020, amb dades de 2019, com a zones vulnerables les distribuïdes en els districtes de Campanar, Benicalap, Zaidia, Olivereta, Jesús, Quatre Carreres, Poblats Marítims, Camins al Grau, Patraix, Rascanya, Pobles del Nord i en diferents llocs dels Pobles de zona d'horta i alqueries.

    “La identificació territorial de la vulnerabilitat permet fixar el focus sobre determinades àrees de la ciutat que, potencialment, requeririen un especial seguiment, a causa de la seua singularitat i diferència negativa respecte a la resta de la ciutat” ha explicat Estellés. “Són aquelles àrees on els indicadors soci econòmics, demogràfics, els serveis públics i els equipaments, tots o algun d'ells, estan en situació més extrema, presentant variables i indicadors amb valors extrems negatius, respecte a la resta d'àrees de la ciutat”, ha afegit.

    “No podem permetre que les conseqüències de la crisi sanitària repercutisquen greument en les famílies amb majors problemes econòmics i socials, moltes d'elles, residents en els barris o àrees vulnerables, on els problemes que defineixen tal classificació poden ser aguditzats durant i després de la crisi”, ha alertat Estellés.

    Pujar