30 de setembre de 2020 30/9/20

EUPV exigeix la modificació del reglament de participació ciutadana

EUPV exigeix la modificació del reglament de participació ciutadana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  EUPV exigeix la modificació del reglament de participació ciutadana - (foto 2)

  La coordinadora d'EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha recordat que l'elaboració d'un reglament de participació ciutadana era una promesa electoral dels partits que avui governen la ciutat. "Ens sembla injustificable que no s'haja modificat el reglament, però resulta més greu que alguns dels projectes aprovats en els pressupostos participatius, dos anys després, seguisquen sense executar-se i el que és pitjor no se sap quan començaran". Per a la coordinadora de la formació d'esquerres "La participació ciutadana ha d'anar més enllà d'una consulta telemàtica. Es necessita treballar braç a braç amb les associacions veïnals i ciutadanes facilitant informació i formació"

  Albert ha recordat que la participació ciutadana és una manera de fer partícips, a veïnes i veïns, de les decisions que els afecten en la seua quotidianitat, però açò no serveix de res si després no s'executa l'aprovat. A manera d'exemple ha posat el cas de l'obra d'ajardinament de la Plaça Empar Arce al barri de Benimaclet, presentada i aprovada en els Pressupostos Participatius del 2016 per les veïnes i veïns de Benimaclet, amb un pressupost de 303.453€ i que, a dia d'avui, segueix sense executar-se. Una plaça que és zona inundable quan arriben les pluges torrencials, i fins i tot lleugeres com les caigudes aquests últims dies.

  Des d'EUPV "sempre hem defensat una democràcia participativa real, que no defraude a veïns i veïnes, que els faça còmplices de les decisions que es prenguen a nivell de barri i de ciutat i açò passa per treballar amb els organitzacions veïnals i ciutadanes i per diversificar les vies de participació i facilitant informació i formació" ha conclòs Albert.

  Pujar