elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Esquerra Unida de València Ciutat es posiciona a favor del projecte de rehabilitar el Cinema Metropol

Esquerra Unida de València Ciutat es posiciona a favor del projecte de rehabilitar el Cinema Metropol
  • El projecte s'emmarca dins dels Pressupostos Participatius dissenyats i impulsats per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, dirigida per Rosa Pérez, coordinadora d’EUPV

  • Aquests han sigut els primers pressupostos participatius implementats en l'àmbit autonòmic, en una experiència pionera a nivell nacional i la iniciativa de rehabilitar el Cinema Metropol posa en valor la importància d'afavorir la participació ciutadana

El Cinema Metropol, l'únic que es manté en peus de l'època en què València va ser capital de la Segona República, tenia projectada la seua demolició des de 2017, any en què els propietaris van sol·licitar la llicència a l'Ajuntament amb l'objectiu d'edificar una nova planta hotelera. EUPV porta des de llavors defensant que es paralitze la demolició, tant per la importància arquitectònica que té la façana, obra de Javier Goerlich, com per la seua rellevància com a expressió significativa del patrimoni cultural i de la memòria democràtica per a la ciutat de València i del conjunt del País Valencià.

“Des de la nostra formació traslladem la nostra satisfacció respecte al projecte dels pressupostos participatius que proposa adquirir i rehabilitar el Cinema Metropol. És una formidable oportunitat per a protegir-ho i tornar a deixar-ho funcional després de l'incendi que va patir fa anys, per a destinar-lo a acollir la Filmoteca Valenciana i convertir-lo en Museu del Cinema Valencià” ens traslladen des de la formació del partit d'esquerres.

Des d'EUPV han mostrat, també, la seua decepció “davant la forma en què el govern municipal s'ha llavat les mans i desentès en aquesta situació. Després d'anys esperant que fera un pas en defensa d'aquest símbol del nostre patrimoni cultural i de la memòria democràtica, l'Ajuntament s'ha pronunciat únicament quan l'assumpte ha passat a les mans de la Generalitat”.

Pujar