24 de setembre de 2020 24/9/20

Un equip de la Universitat realitza la reconstrucció virtual d’un edifici teatral dels segles XVII i XVIII al carrer Comèdies de València

    Un equip interdisciplinari dirigit pel professor emèrit del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València Joan Oleza ha realitzat la reconstrucció virtual de la Casa de Comèdies de L’Olivera (1618-1750), un edifici destinat exclusivament per a les representacions teatrals, amb capacitat de fins a 1800 persones, que es va situar en la ciutat de València en l'actual Carrer de les Comèdies.

    L'equip d'investigació i reconstrucció està conformat per Joan Oleza. Jaume Segura, Sebastià Mirasol, Mario Montagud, Ana Planells, Elena de Oleza i Francisco Pomares.

    La reconstrucció a més de comptar amb el modelatge gràfic 3D de l'arquitectura de l'edifici, ha afegit altres dimensions sensorials com el so, amb la finalitat d'aconseguir la simulació acústica pròpia de l'espai modelat. A aquest efecte, s'ha realitzat, segons l'equip d’Oleza, “l’auralització d'alguns fragments d'obres de Lope de Vega, de manera que s'ha obtingut una experiència immersiva en la visita a la Casa de Comèdies, doncs el so ressona com ho faria en l'espai real”. Aquesta experiència es pot comprovar en la següent visita virtual (https://youtu.be/xYRezbBi_3M).

    Com a resultat d'aquesta investigació s'ha elaborat un documental didàctic (https://youtu.be/aLuLGn9CSac) que arreplega les característiques de la Casa de Comèdies de la Olivera i presenta un recorregut per l'espai teatral a més d'algunes mostres d'aquesta auralització amb fragments El castigo sin venganza de Lope de Vega.

    Universitat de València

    Universitat de ValènciaEntrar en el especial
    Pujar