23 d’octubre de 2020 23/10/20

Emotiu i solidari Besamans a la patrona de València

Emotiu i solidari Besamans a la patrona de València - (foto 1)
  • L'accés a la Basílica per a les persones amb cadires de rodes i carros de bebés es fa per l’Almoina

MÉS FOTOS
Emotiu i solidari Besamans a la patrona de València - (foto 2)
Emotiu i solidari Besamans a la patrona de València - (foto 3)

Des d'aquesta matinada desenes de persones han fet cua per a ser els primers a mostrar el seu fervor a la “Geperudeta”. I és que aquest dimecres 22 de maig, la Basílica de la Verge dels Desemparats celebra el tradicional besamans públic a la patrona de València. A les set del matí s'ha obert la porta de bronze i el flux de feligresos és continu. De fet, està previst que el besamans es puga fer fins a la matinada, de forma ininterrompuda.

A causa de l'elevat nombre d'assistents -prop de 30.000 l'any passat-, la cua es distribuirà en forma de zig zag en la plaça de la Verge, on membres de la Germanor de Seguidors de la Verge repartiran botellins d'aigua i on estaran disponibles efectius de Creu Roja, segons José Luis Albiach, president de la Germanor, que ha assenyalat que en total es repartiran 7.000 litres d'aigua.

Així mateix, l'organització ha recordat que al no estar àdhuc disponible amb el tendal en la plaça de la Verge, els assistents hauran de protegir-se del sol així com mantindre l'ordre en la cua, que s'organitzarà en la plaça amb unes tanques instal·lades per l'Ajuntament.

Fins que passe l'última persona que estiga en la cua

Les portes de bronze s'han obert a les 7 del matí “i tancaran quan passada l'última persona que estiga en la cua, siga l'hora que siga, sense hora determinada”, segons Albiach, que ha recordat que l'any passat el tancament va ser a les dues i mitja de la matinada.

Durant el besamans, que amb aquesta edició compleix 17 anys, els devots podran besar la mà de la imatge pelegrina de la Mare de Déu, que serà situada en el centre de l'altar major de la Basílica, a la mateixa altura que les persones que s'acosten.

Pel seu costat, la imatge original de la Verge que presideix l'altar major quedarà girada cap al seu cambril, on tindrà lloc el culte ordinari durant tot el dia. A més de l'accés principal per la porta de bronze, el besamans comptarà amb un altre accés reservat per a persones discapacitades.

Igual que en edicions anteriors, totes les persones que participen, en una cua o en una altra, “hauran de guardar el seu torn per ordre d'arribada i rebran una de les 35.000 estampes que s'han editat”, ha precisat el president de la Germanor, entitat que coordina el pas de fidels i organitza els torns.

Solidaritat amb la labor de la fundació

MAIDES Els Seguidors de la Verge, la Cort d'Honor de la Mare de Déu i la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desamparats (MAIDES) instal·laran en la plaça de la Verge, durant el besamans, posats amb articles a la venda la recaptació de la qual es destinarà a la labor de MAIDES.

Igualment, l'Escolania de la Verge dels Desemparats també ha instal·lat en l'exterior de la Basílica una taula informativa per a informar per a donar a conéixer la seua oferta acadèmica i musical a les famílies interessades.

Pujar