elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

EMIVASA és la primera empresa espanyola del sector de l’aigua que aconseguix el certificat d’AENOR

EMIVASA és la primera empresa espanyola del sector de l’aigua que aconseguix el certificat d’AENOR

    L'empresa de gestió d'aigües EMIVASA és la primera firma espanyola del sector que ha rebut el certificat d'AENOR de Tecnologia de la Informació, Tècniques de Seguretat i Sistemes de Gestió de Seguretat de la Informació. El regidor del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha rebut hui el certificat de la norma ISO 27001:2014 de mans del director de la delegació d'AENOR a la Comunitat Valenciana, Salvador Ibáñez.

    Este certificat valida la gestió que EMIVASA realitza de la seguretat de la informació, constituïda per un conjunt de mesures preventives i reactives en els sistemes tecnològics d'esta organització que li permeten mantindre la confidencialitat, disponibilitat i integritat de la informació, basat en un enfocament de gestió de riscos.

    La seguretat de la informació inclou el control en els sistemes d'accés, ús, divulgació, interrupció o destrucció no autoritzada d'informació, i establix estratègies que involucren processos en què la informació és un actiu primordial. Es requerix establir polítiques, controls de seguretat, tecnologies i procediments capaços de detectar amenaces i vulnerabilitats i que ajuden a salvaguardar tant la informació com els sistemes que l'emmagatzemen i administren.

    El fet que la informació confidencial d'una empresa, els seus clients, les seues decisions, el seu estat financer o la seua nova línia de productes caiguen en mans d'un competidor o es faça pública de forma no autoritzada, podria ser causa de demandes legals, pèrdua de credibilitat dels clients, pèrdua de negocis o, inclús, fallida.

    UNES FALLES MÉS EFICIENTS

    Durant l'acte de recepció del certificat, Sarrià s'ha referit també al consum d'aigua durant la setmana de Falles. Tal com ha explicat l'edil, s'ha constatat una reducció de la despesa d'aigua entre els dies de la plantà i de la cremà del 2,7 % respecte a l'any passat. Este estalvi s'estén també al volum d'aigua produït per les ETAP La Presa i El Realon, amb una disminució de la despesa de l'aigua de 995.812 m3, la qual cosa suposa un 7,2 % menys que en les Falles de 2016.

    El responsable del Cicle Integral de l'Aigua ha manifestat la seua "satisfacció" per estos indicadors ja que, segons ha assenyalat, "tant l'índex de producció de les ETAP com el de l'aigua distribuïda demostra que hem sigut més eficients en l'ús de l'aigua".

    Quant al dispositiu de la nit de la cremà d'enguany, entre les 23 hores del dia 19 i les 8 del matí del dia 20 es van consumir addicionalment quasi 24.000 m3 d'aigua, una xifra un 8 % superior al volum d'aigua en eixa franja horària per a un diumenge normal. El consum del dia de Sant Josep de 2017 va ser de 150.753 m3, mentre que el 2016 pujà a 149.427 m3, la qual cosa suposa un increment en 1,3 milions de litres.

    El dispositiu especial per a atendre les possibles incidències que puguen sorgir durant la nit de la cremà preveu incrementar l'atenció sobre el sistema, a més del servici normal de guàrdies, amb un equip especial addicional, format per 4 persones (1 tècnic i 3 operaris), fins a les 2 de la matinada.

    Segons ha explicat el regidor Sarrià, abans de la setmana fallera es van revisar els 1.668 hidrants que hi ha a la ciutat perquè estigueren perfectament operatius. Es van instal·lar quasi 93 connexions provisionals d'aigua, de les quals 84 corresponen a parades de bunyols, una d'entrepans i huit envelats. L'any passat se'n van instal·lar 98, de les quals 86 van ser de bunyols, 2 d'entrepans i 10 envelats. Així mateix, es va distribuir a la ciutat un volum d'aigua superior al milió de metres cúbics, equivalent a 400 piscines olímpiques.

    Pujar