24 de novembre de 2020 24/11/20

La IV edició de la carrera «València contra el càncer» barreja esport, vida sana i solidaritat

La IV edició de la carrera «València contra el càncer» barreja esport, vida sana i solidaritat - (foto 1)

  L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat la «profunda satisfacció de l'Ajuntament de València per col·laborar en esta activitat, concretament, per la lluita contra el càncer». «Estes iniciatives són molt importants per a València, perquè són activitats esportives, ajudem al fet que les empreses tinguen cada vegada més una part social, i contribuïm a la lluita contra una malaltia tan greu com és el càncer, que ja no s'associa tant a la fi de la vida com abans, gràcies a la investigació que s'ha dut a terme durant els últims anys», ha afegit.

  L'acte de presentació  ha comptat amb la presència de l'alcalde de València, Joan Ribó, i del president de l'Associació Espanyola contra el Càncer de València (AECC València), Tomás Trenor, entre altres membres del Comité d'Honor i representants d'empreses i institucions col·laboradores.

  D’altra banda, la jornada arrancarà a les 8:30h amb una master class de ioga gratuïta impartida per Olga Brú. Així mateix, el matí continuarà amb una carrera de 5K (9:00h), una patinada popular (9:05h), una marxa nòrdica i una marxa a peu (10:00h), per a finalitzar amb una classe gratuïta de zumba (11:00h). A més, de 10.00 a 10:45h, Nia Moving to Heal oferirà una de les seues sessions on fusionen dansa, arts marcials i mindfulness.

  El 100% dels ingressos obtinguts per les inscripcions es destinaran a projectes d'investigació oncològica. En la seua I edició de 2016, ‘València contra el Càncer’ va reunir prop de 5.000 participants i va recaptar un total de 23.510€. En 2017, la II edició va congregar a 8.640 persones i va recaptar 42.428€; i en la passada edició va reunir més de 10.000 persones i va recaptar 50.245€. L'objectiu d'enguany, segons ha avançat Tomás Trénor en l'acte, és «aconseguir superar la xifra de participació i recaptació per a poder arribar encara més lluny en la lluita contra el càncer».

  Les inscripcions ja estan disponibles en www.runcancer.com o www.toprun.es a un preu de 5€, 100% solidaris. A més, els interessats podran inscriure's presencialment en alguns dels centres col·laboradors com El Corte Inglés o Dormitienda. D'altra banda, per a assistir a la master class de Ioga gratuïta, només s'haurà de reservar la plaça en www.toprun.es (places limitades a 200 persones), i estar apuntat en alguna de la modalitat de l'esdeveniment.

  Pujar