elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Economia destina 750.000 euros a la Associació València Capital del Disseny 2022 per a la promoció del disseny valencià en l'exterior

Economia destina 750.000 euros a la Associació València Capital del Disseny 2022 per a la promoció del disseny valencià en l'exterior
  • Es persegueix posar de rellevància la Comunitat Valenciana com un focus de creativitat internacional

  • Climent: "Volem aprofitar 2021 per a ser prescriptors del nostre propi disseny i la nostra pròpia marca"

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent i la presidenta de l'Associaciò València Capital del Disseny, Marisa Gallén, han signat aquest matí, per segon any consecutiu, un conveni de col·laboració entre l'Ivace i aquesta associació per a la realització de projectes i accions que promocionen el programa de València Capital Mundial del Disseny 2022 a nivell internacional.

El conseller ha ressaltat el compromís de la Generalitat a través de la Conselleria d'Economia Sostenible i de l'Ivace en l'impuls i desenvolupament del disseny com "una eina clau per a la internacionalització i competitivitat del teixit productiu de tota la Comunitat Valenciana" a través d'accions promogudes i impulsades des de València Capital Mundial del Disseny 2022.

A la signatura han acudit diferents agents del sector com la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, el director de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo i membres de l'Associació València Capital del Disseny com el dissenyador industrial Vicent Martínez o la directora general d'ANIEME, Amparo Bertomeu.

Per a Rafa Climent, "és un gran honor i un privilegi formar part del gran projecte que ha convertit València en la capital mundial del disseny en 2022"i que potenciarà la imatge d'aquesta ciutat en el mapa nacional i internacional. "El 2022 està més a prop que mai i la Comunitat Valenciana està aconseguint destacar de manera nacional i internacional per la seua indústria i compromís amb la innovació i el disseny, amb l'any que ve com a any clau", ha indicat.

"La Conselleria -ha assenyalat- s'ha bolcat des del minut un en aquest projecte al qual continuarem destinant recursos" per a aconseguir que la ciutat de València aprofite al màxim aquesta oportunitat de mostrar "l'enorme capacitat de transformació del disseny en tots els àmbits".

"Sabem que el camí no és ràpid, que s'estan treballant en projectes estructurals que introduïsquen el disseny en la indústria, en els serveis, que millore la seua contractació i visió internacional i serà l'any que ve quan tot això cristal·litze en un programa intens d'activitats", ha explicat.

A través d'Ivace Internacional, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, aporta 750.000 euros per a aquest 2021, import amb el qual es financen accions de promoció del disseny valencià tant a l'estranger com en l'estat espanyol, posant de rellevància la Comunitat Valenciana com un focus de creativitat internacional i un espai de bones pràctiques en la contractació i aplicació del disseny.

Després de la signatura del conveni, Climent ha ressaltat que la Comunitat Valenciana és terra de talent i creativitat. Amb grans professionals el treball dels quals serveix per a "millorar productes, processos i serveis tant dins com fora de les nostres fronteres". Ara, més que mai, "és el moment d'apostar pel disseny com una eina de canvi, transformació, competitivitat i millora social", ha assenyalat Climent.

"Volem aprofitar aquest any 2021 per a ser prescriptors del nostre propi disseny i la nostra pròpia marca i preparar els motors per a un any que serà sens dubte una fita en el món del disseny i per tant de l'economia valenciana en 2022", ha ressaltat.

Per a la presidenta de l'Associaciò València Capital del Disseny, Marisa Gallén, "continuem treballant per a aconseguir que el disseny impregne en tots els àmbits de la vida, a nivell social, institucional i empresarial. El suport de l'Ivace és clau per a això i perquè la societat entenga el valor transformador del disseny" ha apuntat.

Per part seua, Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022, ha expressat el seu agraïment. "Gràcies al suport de l'Ivace estem activant projectes d'internacionalització per a sectors com el disseny, la ceràmica, el patrimoni, la innovació, que comencen a caminar solos i amb l'objectiu de perdurar més enllà de 2022.

"També hem pogut participar en activitats en l'exterior, com Berlin Design Week, al Regne Unit, en Shaghai o en moltes altres cites internacionals que estan per vindre", ha afegit.

"Al mateix temps - ha assenyalat Xavi Calvo-, treballem per a donar a conéixer el disseny valencià en l'exterior a partir de la creació de continguts i casos d'èxit d'empreses i professionals".

"El disseny", ha apuntat Calvo, "és una manera d'abordar els nous reptes com són el canvi climàtic, la sostenibilitat o més recentment la crisi sanitària que ens ha sacsejat a tots". "Prompte, el treball de dos anys es veurà reflectit en un programa internacional que atraurà les mirades de tot el món en el nostre territori", ha conclòs.

L'objectiu d'aquest projecte consisteix a donar rellevància al treball de tres generacions de dissenyadors i d'un bon conjunt d'empreses que han fet de la Comunitat Valenciana un referent internacional quant a disseny de mobiliari, ceràmica, calcer i altres sectors en els quals el disseny sempre ha sigut un element clau. I fer-ho obrint el sector a la societat, a les institucions i a les empreses a nivell nacional i internacional.

La signatura del present conveni representa un gran impuls per a començar a treballar en el programa de 2022 però també en l'actualitat, amb la promoció del disseny valencià, la comunicació dels seus casos d'èxit, l'organització d'esdeveniments virtuals que faciliten la seua contractació i la posada en marxa de projectes estructurals capaços de deixar un llegat que romanga més enllà de 2022.

Pujar