elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dumco llança una prova pilot de magatzems col·laboratius per a repartiment urbà de mercaderies amb comerços i hostaleria

Dumco llança una prova pilot de magatzems col·laboratius per a repartiment urbà de mercaderies amb comerços i hostaleria
  • L’empresa planteja centralitzar el repartiment, unificant i concentrant emmagatzematge i descàrregues en punts estratègics, per a aconseguir una solució més eficient i sostenible per a la ciutat i els seus habitants

  • La startup ha validat el seu model amb processos d'innovació i co-creació amb empreses i institucions

  • Està negociant acords de col·laboració públic/privats per a implantar el model en tota la ciutat de València, una vegada executat el projecte pilot

Dumco (Distribució Urbana de Mercaderies Col·laborativa) iniciarà, en breu, la primera prova pilot del seu model d'emmagatzematge col·laboratiu, amb la participació de diverses empreses amb les quals ha validat la seua proposta. Dumco planteja una xarxa col·laborativa d'emmagatzematge i distribució de mercaderia d'última milla a la ciutat de València, que centralitza, unifica i concentra les descàrregues en punts estratègics, per a desenvolupar el repartiment de manera eficient i sostenible, gràcies a una plataforma integradora.

Durant els seus sis mesos en el programa de Col·lab, acceleradora de projectes d'innovació social de Las Naves, l'equip de Dumco ha desenvolupat els pilars estratègics del seu model de negoci: operacions, viabilitat, comunicació, marca, persones i investigació de mercat.

Actualment, la startup està buscant acords de col·laboració públic/privats per a implantar el model en tota la ciutat de València, una vegada s'execute el projecte pilot. En aquesta línia, Dumco ha organitzat jornades d'innovació i co-creació sobre distribució urbana de mercaderies, en les quals han participat diferents agents involucrats en la cadena logística, com a empreses, institucions o cooperatives de professionals.

Ineficiències en la distribució urbana

Els fundadors de Dumco, Carlos Esteban i Javier Pérez Mínguez, expliquen que "la forma de distribució tradicional presenta moltes ineficiències. A això se suma que hi ha zones de la ciutat que concentren una gran activitat comercial i d'hostaleria, coexistint amb nombrosos locals en desús. I aqueixa activitat comercial concentrada requereix d'una gran activitat de subministrament, especialment dels negocis del canal *horeca (hostaleria i restauració), contradictòria amb un model de ciutat sostenible, amb unes menors emissions de CO₂ i amb un model de ciutat compartida, que recupere l'espai del centre de la ciutat per als ciutadans. Partint d'aqueixa problemàtica, ens plantegem innovar en el procés de distribució urbana de mercaderies, amb una plataforma que integre les solucions tecnològiques existents, com el big data, la traçabilitat, la predicció de la demanda, etcètera".

En aquest sentit, Dumco està en procés d'incorporació de talent tecnològic per a desenvolupar la plataforma, "que permeta a les empreses accedir a l'espai compartit, demandar els seus repartiments i seguir el seu recorregut".

Carlos i Javier destaquen que ser part de l'ecosistema públic-privat amb empreses de triple impacte (social, econòmic i ambiental) de l'acceleradora Col·lab els ha donat "l'oportunitat d'evolucionar el seu model i de conéixer altres projectes i intercanviar amb ells esforços i idees".

Per a Esteban, el context de restriccions per la pandèmia, "amb la problemàtica que estan vivint, actualment, locals i comerços, ha suposat que la nostra solució intel·ligent de distribució urbana de mercaderies haja tingut un bon acolliment entre els agents amb els quals hem consultat".

Pujar