elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

67 dones víctimes de violència de gènere troben ocupació a través de València Activa

67 dones víctimes de violència de gènere troben ocupació a través de València Activa

    L'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de València, a través de València Activa, desenvolupa programes d'ocupació i formació dirigits específicament al col·lectiu de dones víctimes de violència de gènere, amb l'objectiu d'inserir estes dones en el mercat laboral i donar-los les ferramentes necessàries per a accedir a un lloc de treball.

    La regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha destacat "la importància d'estos programes que assessoren, formen i fomenten la incorporació al mercat laboral d'un dels col·lectius més vulnerables de la societat i que més necessita la nostra ajuda".

    València Activa impulsa tres programes d'estes característiques. El primer d'estos, el programa Integrem d'orientació i formació laboral, que està subvencionat pel SERVEF i el Fons Social Europeu, ha permés desenvolupar accions formatives grupals com ara tallers personalitzats d'entrevistes, habilitats laborals, busca activa d'ocupació, coaching i formació en entorns laborals concrets. Per mitjà d'este projecte s'han atés 67 dones, que han sigut derivades a ofertes d'ocupació, de les quals 11 han aconseguit un contracte.

    En segon lloc, el Programa d'Orientació, Formació i Inserció Laboral per a Dones Víctimes de Violència de Gènere, de gestió pròpia: un projecte que fomenta la inserció laboral a través d'itineraris personalitzats. Un total de 64 dones han participat en este programa, el 60 % de les quals han sigut derivades a alguna oferta d'ocupació, i 9 han aconseguit ser contractades. Sandra Gómez ha destacat que "les dones reben un tracte totalment pròxim i individualitzat, atenent les seues circumstàncies i adaptant-se i respectant sempre la situació personal de cada una d'elles".

    El tercer programa desenvolupat és el d'Orientació, Formació i Inserció Laboral de Dones en Situació i/o Risc d'Exclusió, subvencionat per la Regidoria d'Inserció Sociolaboral, a través del qual s'han dut a terme accions de formació en ocupació i tallers professionals, com a cambrera de pis, ajudant de cuina o costura, este últim enfocat a l'emprenedoria i a l'autoocupació. 101 dones s'han beneficiat d'esta formació, de les quals un 77 % han sigut posteriorment derivades a processos de selecció, i 47 han aconseguit un lloc de treball.

    Cal destacar que totes les accions formatives d'estos projectes oferixen una beca econòmica perquè en cap cas, ja que es tracta de col·lectius en una situació de major vulnerabilitat que moltes vegades va acompanyada de precarietat econòmica, supose un cost per a la participant.

    L'objectiu és, segons ha subratllat la regidora Sandra Gómez, "donar les ferramentes, ajuda i formació necessàries per a aconseguir que estes dones puguen trobar una nova oportunitat laboral que els permeta refer la seua vida i ser independents". Per a il·lustrar millor esta realitat, València Activa ha llançat un vídeo que arreplega els testimonis d'algunes de les dones víctimes de violència de gènere que participen en els programes específics que organitza per a este col·lectiu.

    Pujar