16 de novembre de 2019 16/11/19

La doctora Ana Lluch, premiada per la seua tasca en la lluita contra el càncer

La doctora Ana Lluch, premiada per la seua tasca en la lluita contra el càncer - (foto 1)

  El jurat de l'guardó Certamen Mèdic Reconeixement a Tota una Vida Professional, compost per membres de la Fundació de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, ha fallat distingir la doctora valenciana, Ana Lluch, amb aquest guardó. Aquest premi és un reconeixement a la seua distingida trajectòria professional dedicada a la medicina oncològica.

  L'Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) informa que aquest homenatge, que enguany compleix la seua tretzena edició, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, que se suma així a el reconeixement de metges que han aportat valor, progrés i dedicació a la societat valenciana.

  El ICOMV informa que el premi Certamen Mèdic es va crear per reconèixer la tasca dels facultatius que han destacat en el desenvolupament de la professió mèdica per la seua implicació, èxits, sacrifici, trajectòria i entrega. La presidenta de la Fundació, la Dra. Hurtado, apunta que "és un veritable orgull poder lliurar aquest premi a la Dra. Ana Lluch, qui amb honor i valentia ha aportat grans avanços a la investigació oncològica i ha defensat una sanitat pública i universal per a tots ". La Dra. Hurtado, incideix que "una societat sense futur és la que no dedica recursos a la investigació, perquè darrere de la malaltia estan les persones que pateixen".

  La corporació col·legial detalla que l'acte de lliurament tindrà lloc el dijous 27 de novembre a l'hemicicle del consistori valencià a les 19: 00h. A la cerimònia hi intervindran la presidenta de el Col·legi de Metges i la Fundació, Dra. Mercedes Hurtado, i l'alcalde de València, Joan Ribó, que farà lliurarà de el guardó i clausurarà l'acte.

  La premiada

  La doctora Ana Lluch Hernández és la cap de departament de Servei d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València, a més de catedràtica emèrita de Medicina de la Universitat de València.

  La guardonada compta amb diferents premis i reconeixements a nivell nacional i local, com el Premi Reconeixement a la Trajectòria Professional de l'Organització Mèdica Col·legial o el Premi Isabel Ferrer, concedit per la Conselleria de Benestar Social. També és Filla Adoptiva de la ciutat de València i va ser condecorada en 2017 com Col·legiada d'Honor de l'ICOMV.

  A més de la seua tasca com a professional de la medicina i docent, la Dra. Lluch ha participat en diferents publicacions, fins i tot d'àmbit internacional, relacionades, principalment, amb el càncer de mama.

  D'altra banda, l'experta en oncologia, ha contribuït a grans avanços en el diagnòstic i assistència de el càncer de mama. Va col·laborar en el desenvolupament de el Pla de Diagnòstic Precoç en Càncer de Mama de la Comunitat Valenciana, inclòs progressivament a més del 70% de les dones sanes de la comunitat. A més, a través de diferents programes, ha contribuït a definir les línies bàsiques d'actuació i protocols assistencials d'excel·lència a seguir en el maneig d'aquesta malaltia.

  Així mateix, el passat mes de setembre, la Conselleria de Sanitat va anunciar la creació de la "Beca Ana Lluch", una iniciativa mitjançant la qual un metge MIR podrà realitzar el seu doctorat en el CIPF i apropar així més la recerca oncològica a la Medicina. Aquesta beca compta amb la col·laboració de INCLIVA, centre en el que lidera el Grup d'Investigació de Càncer de Mama.

  ocultar
  La doctora Ana Lluch, premiada per la seua tasca en la lluita contra el càncer
  Pujar