4 d’abril de 2020 4/4/20

El diumenge, la Sala L’Horta ofereix un concert per a públic familiar d’ AMORES Grup de Percurssió

El diumenge, la Sala L’Horta ofereix un concert per a públic familiar d’ AMORES Grup de Percurssió - (foto 1)
  • El 16 de febrer a les 18 h, la Sala L’Horta acull una proposta que parteix el ritme primigeni, el batec del cor de la mare que escolta el nadó durant tot l’embaràs, per a despertar el sentit i la sensibilitat musical als espectadors

MÉS FOTOS
El diumenge, la Sala L’Horta ofereix un concert per a públic familiar d’ AMORES Grup de Percurssió - (foto 2)
El diumenge, la Sala L’Horta ofereix un concert per a públic familiar d’ AMORES Grup de Percurssió - (foto 3)
El diumenge, la Sala L’Horta ofereix un concert per a públic familiar d’ AMORES Grup de Percurssió - (foto 4)

La Sala L’Horta, espai gestionat per L’Horta Teatre, es plena de ritme este cap de setmana amb els veterans AMORES Grup de Percussió, tot un referent en la música contemporània espanyola i una de les formacions de percussió més destacades d’Europa.

Este diumenge 16 de febrer pugen a l’escenari del teatre situat a la pedania de Castellar- Oliveral per a oferir una sessió d’A colps, un concert amb la col·laboració de l’actriu Lucía Aibar, que va a l’origen del ritme: el batec del cor de la mare que escolta el nadó al llarg de tot l’embaràs.

Un colpeix suau, amb una cadència que de vegades s’altera, però que conforta i acompanya tot el procés de creixement. Partint d’eixe ritme primigeni, Jesús Salvador Chapi, Pau Ballester i Ángel García fan un recorregut per la música que pot nàixer d’objectes quotidians com ara gots, plats, botelles o taules, junt amb bidons, calaixos, tubs, periòdics o, fins i tot, safes amb aigua. Sense oblidar el propi cos.

Partitures del seu benvolgut John Cage o del propi Chapi comparteixen programa amb compositors com ara Steve Reich, T. De Mey, Larry Spicack o Juanjo Guillem, entre d’altres. Una selecció de peces que van transportant al públic pels sorolls que composen la música dels dies, dels dinars, dels jocs amb els amics, dels passejos per la ciutat.

Els colps deixen de ser sinònim de soroll per a transformar-se en una font de melodies i acostar l’univers musical al públic familiar en una proposta especialment indicada per a espectadors a partir dels 4 anys.

AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ, 30 ANYS DE RITME A LA SALA L’HORTA

El grup liderat per Chapi, Ballester i García va nàixer fa tres dècades, quan uns joves músics quedaren fascinats pel món de la percussió contemporània i d’avantguarda. Una escena plenament desenvolupada a la majoria dels països, però que en Espanya era pràcticament verge.

La modernitat de la seua proposta, junt amb la versatilitat dels seus espectacles, els ha portat per tot el món, amb actuacions a EUA, Brasil, Taiwan, Mèxic o Corea, entre d‘altres països, a les seues gires internacionals. Una trajectòria on conviuen concerts, discs i guardons a diferents certàmens, com els Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana o el Premi Carlos Santos de la Música Valenciana.

Des de fa 20 anys han enriquit la seua activitat creativa amb una vessant adreçada als xiquets, caracteritzada pel seu ànim pedagògic. El seu propòsit és donar a conèixer les possibilitats de la música i la percussió a través de formats interactius, divertits, que juguen constantment amb la sorpresa per a estimular la imaginació i l’emoció dels menuts.

La Sala L’Horta acull este diumenge una mostra d’esta faceta d’AMORES Grup de Percussió oberta al públic familiar. Després d’haver realitzat una sèrie de sessions dins de la seua campanya escolar, el teatre ofereix el cap de setmana la possibilitat de gaudir en família d’A colps, una proposta gens convencional, que convida a escoltar el món amb altres orelles i a mirar la música amb altres ulls.

Pujar