elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sis detinguts per conduir beguts i trenta denúncies per drogues en l'antiga 'ruta del bakalao'

Sis detinguts per conduir beguts i trenta denúncies per drogues en l'antiga 'ruta del bakalao'
  • L'Ajuntament de València continua amb la seua campanya de control preventiu de vehicles

La Policia Local de València ha intensificat els seus controls després que la nova Llei de Trànsit i Seguretat Viària haja entrat en vigor recentment. Durant el passat cap de setmana, les patrulles de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) van detindre dos persones en controls en els voltants d'un local d'oci de Pinedo per presumptes delictes contra la salut pública i van alçar 28 actes per drogues. A més, durant el cap de setmana, han detingut sis persones per delictes contra la llei de seguretat viària després de donar positiu amb taxa penal en proves d'alcoholèmia realitzades en diferents punts de València. Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, ha recordat la necessitat de mantindre estos controls en tota la ciutat i la seua importància per protegir la vida de tots els usuaris de les carreteres amb la finalitat d'aconseguir l'objectiu de “zero víctimes”.

La Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) de la Policia Local de València va detindre el passat cap de setmana dos persones com a presumptes autores de dos delictes contra la salut pública. Les detencions es van efectuar en els voltants de locals d'oci de Pinedo, on també es van alçar 28 actes per tinença de substàncies estupefaents, es van immobilitzar huit vehicles, es van realitzar proves de drogues i alcohol (huit amb resultat positiu, cinc de drogues i tres d'alcohol) i es van posar dos denúncies per infringir presumptament la llei de seguretat viària. “Estos controls són fonamentals per previndre delictes contra la seguretat viària, per salvar vides” ha indicat Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, qui va recordar que la divisió de seguretat viària, la unitat de convivència i seguretat i totes les unitats de districte realitzen diàriament estos controls.

“La substancies estupefaents intervingudes, les proves d'alcohol i drogues evidencien la necessitat d'estos controls. Hem de posar tots els mitjans dels quals disposem per a convertir les nostres carreteres i els nostres carrers en els espais més segurs possibles per als seus usuaris”, ha afirmat el regidor Aarón Cano després d'un cap de setmana en el qual fins a sis conductors van donar positiu amb taxa penal en les proves d'alcoholèmia realitzades. “Els controls són importants, l'educació viària és important, les campanyes de trànsit, la nova llei de Trànsit però si, al final, hi ha algú que continua agafant el cotxe després d'haver ingerit alcohol posant en perill la vida de totes les persones amb les quals es creue en el seu trajecte, això és inacceptable. No podem pagar tots la irresponsabilitat d'uns pocs” ha manifestat l'edil.

“Els controls salven vides” ha manifestat també el regidor Aarón Cano. De fet, només anit es van controlar més de 300 vehicles en tres localitzacions diferents de la ciutat. En l'avinguda dels Tarongers, la Policia Local de València va denunciar cinc vehicles. En Germans Machado, altres 23 i en el Pont de l’Assut D’Or, on es van controlar fins a 226 vehicles, es van imposar cinc denúncies de trànsit. “És important que traslladem que la Policia Local de València vela i protegeix els drets de tots els usuaris de la via, que exercim un control diari als nostres carrers per a evitar situacions que puguen comprometre la seguretat dels nostres veïns i veïnes. Continuarem exercint este control. Compartim l'objectiu de la Direcció General de Trànsit de víctimes zero. Per a aconseguir-ho, necessitem la col·laboració de tots i totes, conductors, vianants, tots els usuaris de la via pública hem d'assumir la responsabilitat que tenim de complir les normes” ha manifestat Cano.

Pujar