elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El desenvolupament de la teràpia amb ions contra el càncer es debat a la Casa de la Ciència a València

El desenvolupament de la teràpia amb ions contra el càncer es debat a la Casa de la Ciència a València
  • La jornada obre un debat sobre els beneficis d’aquesta nova tècnica contra el càncer i aborda els reptes tecnològics necessaris per aconseguir la seva aplicació en l’àmbit mèdic

  • Organitzat per l’Institut de Física Corpuscular, el Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT) i la Fundació Hospital Provincial de Castelló, el debat tindrà lloc a la Casa de la Ciència del CSIC a València

La seu del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana acull aquest dimarts 22 de novembre una jornada per tractar el futur de la teràpia amb ions a la lluita contra el càncer a Espanya. Amb l’assistència de més de 60 experts dels àmbits de la investigació, la salut, la indústria i l’administració pública, la reunió obre un debat sobre els beneficis d’aquesta nova tècnica en un context internacional d’implantació de les teràpies amb partícules pesades contra el càncer. A més, s’aborden els reptes tecnològics necessaris per aconseguir la seua aplicació a l’àmbit mèdic.

Tant la radioteràpia convencional com l’hadronteràpia requereix acceleradors que envien les partícules al teixit tumoral per destruir-lo. La radioteràpia utilitza fotons, mentre que l’hadronteràpia utilitza partícules més pesades com protons o ions. La complexitat dels acceleradors de partícules pesades fa que siga més difícil la seua implantació a hospitals, encara que aquest tipus de teràpia té avantatges: és més eficaç, permet un tractament localitzat del tumor i redueix la toxicitat.

La jornada reuneix representants de centres del CSIC, el CIEMAT, les universitats públiques valencianes i altres organismes de recerca (CIPF, Institut Curie de París, Heidelberg Ion-Beam Therapy), juntament amb metges (hospitals La Fe, Clínic Universitari i General de València, Sant Joan d’Alacant, Castelló, la Vall d’Hebron de Barcelona i la Clínica Universitat de Navarra de Madrid), representants del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI, Ministeri de Ciència i Innovació), de l’Associació Espanyola de la Indústria de la Ciència (INEUSTAR) i de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI). Hi participen les secretàries autonòmiques d’Universitats i Investigació, Carmen Beviá, i d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, a més del vicepresident executiu de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), Andrés García Reche, el vicerector de Recerca de la Universitat de València, Carlos Hermenegildo i el vicepresident d’Organització i Relacions Institucionals del CSIC, Carlos Closa.

Pujar