30 de novembre de 2020 30/11/20

Denuncien pintades en les Torres de Serrans de València

Denuncien pintades en les Torres de Serrans de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Denuncien pintades en les Torres de Serrans de València - (foto 2)
  Denuncien pintades en les Torres de Serrans de València - (foto 3)

  Les Torres de Serrans, un edifici que data del segle XIV, i que és un dels emblemes de la capital valenciana, va amanéixer estos dies amb una pintada en una de les parets que mira cap a la Plaça dels Furs. Alguns veïns han denunciat en les xarxes socials el que consideren un atac al patrimoni i a la història de tots els valencians.

  En els grafiti es pot observar una creu cristiana col·locada del revés i el que sembla ser una mitja lluna àrab. Alguns residents en la zona de Ciutat Vella van demanar la col·locació de càmeres de videovigilancia que eviten este tipus d'actes vandàlics.

  Cal recordar que el patrimoni arquitectònic de la ciutat, especialment els ponts que salven l'antic llit del Túria, han patit pintades i atacs en diverses ocasions. La neteja d'eixes pintades és fa a càrrec de les arques públiques de l'Ajuntament de València. No obstant açò, ja s'han donat alguns casos originals on jutges de menors han condemnat als autors de pintades a netejar-les i retornar els objectes o parets danyades al seu estat original. Va ser el cas el dels menors condemnats a netejar un parc infantil d'Alfafar que, acabat d'instal·lar, va ser embrutat amb pintures en spray.

  Pujar