2 de desembre de 2020 2/12/20

Cs denuncia que Ribó manté bloquejada la declaració de BIC de ‘Les Corregudes de Joies’ de Pinedo des de fa 5 anys

  El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l'alcalde, Joan Ribó, ha bloquejat, durant 5 anys, la petició de declaració de Bé d'Interés Cultural *BIC) de ‘Les Corregudes de Joies” de Pinedo’. Sobre aquest assumpte, Giner ha censurat: “L'alcalde ha mantingut la documentació en un calaix durant tres anys fins que aquest grup municipal s'ha interessat amb preguntes a la Comissió de Benestar i Cultura”.

  “La Llei de Patrimoni Cultural Valencià especifica amb claredat que l'esport tradicional és una dels senyals d'identitat del poble valencià i ‘Les Corregudes de Joies’ ho són des de fa més de 140 anys”, ha explicat el portaveu taronja, qui ha insistit que “Les primeres peticions dels veïns del poble de Pinedo, i de l'associació constituïda, per a declarar-se BIC van començar en 2014 però l'alcalde ha bloquejat aquesta petició fins que la regidora Amparo Picó es va interessar per l'assumpte en la comissió de Benestar Social”.

  Per part seua, la regidora Amparo Picó ha qualificat de “inaudita” la paràlisi d'aquesta declaració i ha criticat a Gloria Tello per la seua mala gestió.

  L'edil Picó ha recordat que “el PSOE és coparticipe d'aquest bloqueig perquè està al capdavant de la delegació d'Esports, des de la qual es van començar els tràmits juntament amb la delegació de Pedanies ara dita de Pobles”.

  Per a concloure, Picó ha explicat que “va ser a primers de 2017 quan Cultura va iniciar els tràmits i va tindre amb promptitud els informes de la RACV i el de Belles arts”.

  Pujar