elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs denuncia el retard de l'ajuntament a resoldre el "forat de la vergonya" de Orriols

Cs denuncia el retard de l'ajuntament a resoldre el "forat de la vergonya" de Orriols
  • Estellés: "El desenvolupament urbanístic de Orriols no avança. No es desbloqueja el tap urbanístic d'Agustí Lara, ni es compleix l'Estratègia Participativa de Orriols, ni s'executa l'àrea funcional"

El grup municipal Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha denunciat que l'equip de govern acumula ja un retard de dos anys a executar el conveni del PAI d'Agustí Lara en el barri d' Orriols, on es troba l'anomenat 'forat de la vergonya'. El conveni va ser signat al gener de 2020, entre la vicealcaldessa, Sandra Gómez, i una promotora del barri.

Sobre aquest assumpte, el regidor. Narcís Estellés, ha criticat que "el desenvolupament urbanístic d' Orriols no avança. No es desbloqueja el tap urbanístic d'Agustí Lara, ni es compleix l'Estratègia Participativa d' Orriols, ni s'executa l'àrea funcional".

En relació al forat de la vergonya, Estellés ha afirmat que "existeix una gran falta d'interés a solucionar una de les majors reclamacions històriques del barri, la deterioració urbanística del qual acumula més de 30 anys". El regidor de Cs ha recordat que es tracta d'un compromís inclòs en l'Estratègia Participativa que va aprovar el Ple de l'Ajuntament a l'abril de 2018. “Al febrer de 2019, va tindre lloc la primera reunió de la comissió de seguiment, on es va comunicar als col·lectius del barri que s'estaven realitzant els tràmits per a eliminar aquest tap urbanístic, però en data de hui, tot segueix igual. L'única cosa nova que sabem és que hi ha retard administratiu amb les obres, que l'ajuntament fa recaure en l'agent urbanitzador, encara que és el propi ajuntament qui reconeix que s'ha publicat edicte en el BOE per als propietaris als quals no ha sigut possible notificar", ha detallat el regidor liberal.

En relació mancant compliment de l'Estratègia Participativa per al barri de Orriols, Estellés ha denunciat que "l'ajuntament ha incomplit el calendari de periodicitat semestral de les reunions, no havent-se donat cap reunió entre febrer de 2019 i juny de 2021, sent a més aquesta última reunió forçada per la gran pressió veïnal, a causa de l'acumulació de problemes gravíssims de tota mena que pateix Orriols".

Sobre la inexecució de l'àrea funcional corresponent al barri, el regidor taronja ha recordat que “la Conselleria d'Educació segueix sense respondre des de fa més de dos anys i dos mesos a l'ajuntament sobre els plantejaments inclosos en el document de l'Àrea Funcional 17 Orriols-Torrefiel, per a complir amb la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana, en relació a la utilització unes certes reserves de sòl educatiu per a altres equipaments més necessaris en la zona”. “Faltava l'estudi sociodemogràfic, el document del qual ja té la Conselleria des de fa poques setmanes, però l'equip de govern segueix sense tindre resposta”, ha afegit.

"Tot això ve succeint malgrat governar els mateixos partits en totes dues institucions i això té una única definició: el fre del desenvolupament del barri. Per molt que el president de la Generalitat medie amb la Conselleria d'Habitatge, el conseller Marzá també ha de moure fitxa i resoldre una qüestió enquistada ja fa 26 mesos”, ha conclòs Estellés.

Pujar