5 de desembre de 2020 5/12/20

Cs denuncia que la Generalitat deu al Pla Cabanyal 4,8 milions d'euros des de fa sis anys per al Bulevard Sant Pere

Cs denuncia que la Generalitat deu al Pla Cabanyal 4,8 milions d'euros des de fa sis anys per al Bulevard Sant Pere - (foto 1)
  • Estellés censura l'impagament d'aquesta subvenció i critica el “escàs interés de les institucions valencianes per rehabilitar el barri”

El grup Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha denunciat que la Generalitat Valenciana deu al Patronat del Pla Cabanyal-Canyamelar 4,8 milions d'euros, des de fa sis anys, d'una subvenció concedida en 2010, tal com figura en l'auditoria de 2018.

“L'impagament d'aquesta subvenció és un exemple més de l'escàs interés de les institucions valencianes per rehabilitar el barri del Cabanyal”, ha lamentat el regidor de Cs, Narcís Estellés.

“Ens han respost que s'està fent un informe jurídic entre les dues vicepresidències, Ajuntament i Generalitat”, ha explicat Estellés, qui ha detallat que “la subvenció es va concedir per a actuacions en la zona del Bulevard Sant Pere, en 2010, per 5,8 milions d'euros. Quatre anys més tard, en 2014, es va pagar un milió d'euros, amb la qual cosa queda pendent la resta”.

“El rar en aquest cas és que Conselleria no reconega el deute. Ens diuen, i així es recull en l'auditoria, que les gestions per al cobrament han sigut “infructuroses”, ha detallat l'edil taronja.

El regidor de Ciutadans ha mostrat la seua "preocupació" sobre per què la societat no inclou informació en la memòria que és mig propi de la Generalitat i ha preguntat per la valoració dels actius, que han xifrat des del patronat en 11,4 milions d'euros.

Per a concloure, Estellés ha preguntat per l'estat actual de les inversions i execució d'equipaments públics les obres dels quals s'estan desenvolupant en aquests moments.

Pujar