28 d’octubre de 2020 28/10/20

VOX demana retirar la placa de la Plaça Coronavirus: “És inadmissible que es frivolitze amb el sentiment de les víctimes"

VOX demana retirar la placa de la Plaça Coronavirus: “És inadmissible que es frivolitze amb el sentiment de les víctimes" - (foto 1)

    El Grup Municipal VOX ha sol·licitat a l'Ajuntament, en una moció presentada al Ple del pròxim dijous, que retire immediatament la placa de Plaza del Coronavirus amb la qual ha canviat de nom la valenciana Plaza del Doctor Collado. A més, el Grup exigeix al regidor Carlos Galiana que demane disculpes públiques a les víctimes, familiars i a quantes persones lluiten contra el virus per “la utilització mediàtica d'aquesta desgràcia mundial”.

    Per a Vicente Montañez, regidor que ha presentat la iniciativa, “ens sembla del tot inadmissible aquest canvi de nom, jugant amb el sentiment de les famílies i el dolor de tots aquells que continuen patint seqüeles que probablement són per a tota la vida”.

    L'Ajuntament de València va canviar la setmana passada el nom de la Plaça del Doctor Collado per Plaza del Coronavirus, la qual cosa ha causat gran indignació entre els veïns. El regidor de VOX ha criticat la decisió amb un símil: “A algú potser se li ocorre que puga existir la ‘plaça de la pesta’ o la ‘plaça de la sida’? De veritat el que esperen els valencians és haver uns dirigents que continuen pensant encara de reivindicar determinades actuacions canviant noms de carrers i no exercint el que esperen tots els ciutadans, això és, un govern diligent i conseqüent amb les víctimes d'aquesta pandèmia?”.

    Vicente *Montañez demana en la moció que el nom de la plaça torne al seu nom original i que el senyor Galiana, en nom del consistori, demane disculpes als afectats: “És inadmissible que es frivolitze amb el sentiment de les víctimes d'una pandèmia que ens ha deixat més de 50 mil morts, més de 50 mil famílies que no han pogut enterrar com hagueren volgut als seus familiars. Així no es fan les coses, així no es reivindica. Simplement és una absoluta falta de respecte”.

    Pujar