28 d’octubre de 2020 28/10/20

Cs demana explicacions a Cultura Festiva per la celebració d'un acte faller en el Palau de l'Exposició sense permís

Cs demana explicacions a Cultura Festiva per la celebració d'un acte faller en el Palau de l'Exposició sense permís - (foto 1)
  • Picó censura la mala planificació de l'edil Carlos Galiana pel lliurament de premis a les comissions falleres “dos dies abans que l'alcalde signara el permís”

La regidora de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Amparo Picó, ha anunciat que demanarà explicacions al regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i a Junta Central Fallera, per la celebració de l'acte de lliurament de premis a les comissions falleres en el Palau de l'Exposició, dissabte passat 12 de setembre, sense tindre l'autorització del departament de Protocol-Alcaldia del Consistori.

“En Cs som els primers a donar suport a la reactivació dels actes fallers i festius, però sempre des de la responsabilitat i la legalitat. Com a institució pública som els primers que hem de donar exemple i els nostres propis actes i festejos han de fer-se sempre amb la documentació en regla”, ha censura Picó, qui ha explicat que l'alcalde, Joan Ribó, responsable de la cessió i ús del Palau de l'Exposició, va signar el permís l'endemà passat de celebrar-se el festeig. “El delegat de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha sigut responsable d'Ocupació de la Via Pública i ha sigut molt acurat en la seua labor, però sembla que en aquesta ocasió no ha complit amb la seua obligació”, ha manifestat la regidora de Cs i component de la junta rectora de la JCF.

L'edil Picó espera que “els pròxims actes de l'organisme faller i de la delegació compten, dins del termini i en la forma escaient, amb les autoritzacions”. “Ens preguntem què hauria ocorregut si s'haguera produït algun contratemps”, ha afegit.

Per a concloure, Picó ha recordat que “des de l'ajuntament es miren amb lupa les peticions de realització d'activitats de les comissions falleres. No consentirem que hi haja dues vares de mesurar”.

Pujar