elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura de la Generalitat presenta el manual de didàctica cinematogràfica ‘Cow Lost’ d’Alejandro Portaz

Cultura de la Generalitat presenta el manual de didàctica cinematogràfica ‘Cow Lost’ d’Alejandro Portaz
  • És una publicació de l’IVC que es presenta en el marc de la Trobada Audiovisual de Joves de la 37a edició de Cinema Jove

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta el dimecres 29 de juny, a les 19 hores, en la sala 7 de l’edifici Rialto de València, el llibre ‘Realitzar una pel·li Cow Lost. Manual de creació cinematogràfica’, escrit per Alejandro Portaz i amb il·lustracions de la il·lustradora valenciana Paulapé.

El llibre serà presentat al públic per Alejandro Portaz, Paulapé i el cineasta valencià Nacho Ruipérez, acompanyats pel director del Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, Carlos Madrid.

Editat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de la productora audiovisual Ochovideos, aquest manual amb edicions en valencià i castellà, es presenta en el marc de la Trobada Audiovisual de Joves de la 37a edició de Cinema Jove.

Escrit amb un llenguatge col·loquial molt pròxim, no exempt d’ironia i humor, el manual està dirigit fonamentalment a estudiants d’ensenyaments mitjans i ensenyaments universitaris, però també pot ser molt útil per als qui es dediquen a la docència d’assignatures relacionades amb l’audiovisual i per als qui tenen el propòsit de fer els seus primers passos professionals en el món del cinema.

Sobre el seu llibre, Alejandro Portaz assenyala que “l’objectiu d’aquest manual és potenciar la creativitat narrativa i la motivació en el moment de plantejar-se una producció audiovisual de ficció. Les fonts de referència passen per la cultura del cinema independent, l’escriptura creativa o la improvisació teatral. Se citen desenes d’exemples de pel·lícules que, d’una manera o una altra, han sabut contar les seues històries amb un to personal, arriscat, interessant, entretingut… i a vegades un poc estrany”.

El cineasta, guionista i improvisador teatral Alejandro Portaz (Albacete, 1981) ha compaginat projectes audiovisuals, teatrals i literaris. Com a escriptor per a cinema i televisió, ha desenvolupat una vintena de guions de ficció, set dels quals ha portat a la pantalla com a director, entre els quals destaca ‘Epidèmia’ (2017), presentat en el Festival de Màlaga. Ha sigut coguionista i presentador en quatre edicions de les gales de Cinema Jove. És autor de dues novel·les: ‘Tarta de queso’ i ‘Hoy por ti’.

Portaz també ha organitzat i impartit tallers de creació cinematogràfica al centre cultural Espai Llimera de València i als centres joves dels ajuntaments de Mislata i Paiporta. El manual ‘Cow Lost’ és fruit d’aquesta experiència docent.

Paulapé és el nom com a il·lustradora de Paula Pérez i de Lanuza. Des de 2007 ha treballat en la il·lustració de multitud de llibres i revistes, així com d’esdeveniments culturals i campanyes publicitàries. Actualment és codirectora de Bava Kamo, Festival i Fira del Llibre Il·lustrat.

Pujar