elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cuidem Benimaclet continua treballant per una barri sostenible, verd i decidit pel seu veïnat

Cuidem Benimaclet continua treballant per una barri sostenible, verd i decidit pel seu veïnat
  • La plataforma va tancar ahir el segon dels tallers del procés participatiu “Repensem Benimaclet” amb una passejada pels terrenys afectats pel procés urbanístic des d’una perspectiva feminista

  • Cuidem Benimaclet lliurarà el proper dimecres, dia 07 d’octubre, 500 registres d’entrada més a l’Ajuntament de València demanant la desclassificació dels terrenys, que se sumen als 3.000 que ja es van presentar

Ahir diumenge, més de 100 persones es van aplegar a la rotonda del “Mirador” per participar en un segon taller del procés participatiu Repensem Benimaclet, amb què la plataforma Cuidem Benimaclet, junt amb l’Assemblea feminista de Benimaclet, Apeu de Carrer, el Rogle i La Figuera, investiga des de fa mesos les necessitats del barri. L’acció va consistir en fer una volta pels terrenys que quedarien afectats pel procés urbanístic i respondre a una sèrie de qüestions al respecte.

Durant mesos, Repensem Benimaclet ha tractat “d’arribar a aquelles persones a les què normalment no arriben processos com Benimaclet és futur, que es planifiquen d’una forma que no té en compte les limitacions per participar que poden tindre certs col·lectius, que al final són també els més afectats per l’actual model urbanístic, que oblida sistemàticament les cures”. Una vegada acabats els tallers, comença la fase d’anàlisi de les dades recollides, per fer posteriorment un última taller obert a tot el veïnat perquè diguen les seues propostes per als terrenys del PAI.

D’una altra banda, este dimecres s’entregaran les 500 darreres signatures amb què Cuidem Benimaclet demana a l’Ajuntament que canvie el règim dels sòls afectats pel PAI, d’urbanitzable programat a no-urbanitzable. Des del col·lectiu continuen amb la seua proposta de desclassificació perquè “encara que sembla que s’ha paralitzat este PAI, el barri seguix patint un procés de gentrificació, i mentre es puga urbanitzar, els terrenys seguiran subjectes a una possible especulació”. A més, afegixen, l’horta és “un valor a defensar i incentivar, més encara en moments d’emergència climàtica, no podem perdre ni un pam de terra fèrtil”.

Tot i que des de l’Ajuntament es va anunciar el passat mes de juliol que el PAI que proposava l’empresa Metrovacesa, amb vora 1.345 vivendes noves, no tindria el seu suport a causa del rebuig del barri, sembla que les negociacions no estan del tot tancades i el futur del barri encara està per decidir. Per això, des del col·lectiu asseguren que “cal continuar defensant un model d’urbanisme participatiu, lliure d’especulació i on càpiga tothom, fins aconseguir-lo”.

Pujar