elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Conveni per a col·laborar en el foment i la promoció de les arts líriques

Conveni per a col·laborar en el foment i la promoció de les arts líriques - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Conveni per a col·laborar en el foment i la promoció de les arts líriques - (foto 2)

  La Fundació ADEIT de la Universitat de València i el Palau de les Arts Reina Sofía han subscrit un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'establir relacions de cooperació entre les dues institucions. Aquest propòsit es concreta en la possibilitat de realitzar intercanvis d'espais entre ADEIT i Les Arts, el desenvolupament d'estades per part d'estudiantat de la Universitat de València a través de pràctiques curriculars o extracurriculares així com la inclusió dels espectacles de Les Arts entre el programa cultural organitzat per ADEIT per als les persones assistents als seus congressos i activitats.

  Així mateix, la sintonia de les dues entitats, formalitzada a través de la firma d'aquest conveni, contempla també l'organització de conferències en el marc de les Conferències d’ADEIT. Aquest programa es presenta com un cicle de debats sobre temes de màxima actualitat i interés per al sector empresarial i per a la comunitat universitària i després de la signatura d'aquest conveni podrà comptar també amb professionals de l'àmbit de l'òpera, de la música o del ballet l'actuació del qual estiga prevista dins de la temporada de Les Arts.

  L'acord inclou també la possibilitat de creació de la Càtedra Palau de les Arts-Universitat de València amb l'objectiu de contribuir a la projecció de les àrees culturals, la creació artística i el saber en l'àmbit de les Humanitats.

  El conveni, subscrit aquest dimecres, ha sigut firmat per Davide Livermore, director artístic del Palau de les Arts Reina Sofia, Francisco Potenciano, director artístic i director econòmic-administratiu d'aquesta institució i Antonio Aracil, director gerent de la Fundació Universitat- Empresa ADEIT.

  Aracil ha indicat que lligar la imatge d’ADEIT al Palau de les Arts “és una gran inversió” a més de ser “fonamental” per a obrir un terreny comú en el qual potenciar la cultura ja que el Palau de les Arts s'ha convertit en un ambaixador nacional i internacional de la Comunitat Valenciana: “La cooperació de les dues entitats tindrà un efecte directe: una major difusió del coneixement a través d'activitats estratègiques de la nostra fundació, punt de trobada de la Universitat de València i de les empreses valencianes”.

  Davide Livermore ha mostrat la seua satisfacció per aquesta aliança que permet a Les Arts avançar en el seu projecte de teatre públic al servei de la ciutadania: “La interacció entre Les Arts, la Universitat i l'empresa és un pas més cap a una política cultural connectada amb el seu entorn de través de les seues excel·lències sense perdre la seua vocació internacional”. Per la seua banda, Francisco Potenciano, ha subratllat “la importància d'obrir també les portes del teatre líric a joves professionals perquè puguen descobrir nous horitzons laborals”.

  El conveni subscrit té una vigència de quatre anys renovable previ acord exprés per altres quatre anys més. L'aplicació i execució d'aquest conveni no comporta obligacions econòmiques.

   

  Pujar