elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La conferència de Marc Mayer sobre la vida sexual dels emperadors romans clausura una exposició conqueridora

La conferència de Marc Mayer sobre la vida sexual dels emperadors romans clausura una exposició conqueridora

    Marc Mayer tancarà, aquest proper dimecres 26 d'abril, a les 19:00 hores, el cicle de conferències associades a l'exposició temporal El sexe a l'època romana, que romandrà oberta al públic al Museu de Prehistòria de València fins al 30 d'abril.

    Sota el títol Vida sexual dels emperadors a través dels autors clàssics, Mayer aproparà els assistents a les costums i les tendències sexuals dels emperadors romans, a partir de les fonts literàries, i molt especialment Suetoni i la Història Augusta.

    Des de la figura de l'emperador August, com a arquetip de conducta pública contraposada a la privada, passant pel misteriós Tiberi, Calígula, Claudi i Neró, fins Trajano, Adrià i Marc Aureli, la història ha deixat el llegat de la vida dels emperadors del segle II.

    Marc Mayer també abordarà la figura de les emperadrius i el paper de les i els amants, des de Lívia fins a Fausta, muller de Constantí, passant per figures com Agripina, Messalina, Popea o Faustina.

    El Museu de Prehistòria ha portat fins a València aquesta exposició conqueridora, que no ha deixat indiferent al públic que ha acudit a visitar-la en grup o de forma individual, amb visites guiades o per lliure. La mostra ha tingut una gran acollida entre experts i públic en general, i en la mateixa s'han presentat fons molt importants d'onze centres expositius sobre l'univers sexual de l'antiga Roma, com la Venus de Badalona, la Venus i la Príap antropomorfa de Tarragona, el Bacus de Reus, el Rython d'Empúries, o la copa de Bílbilis de Barcelona.

    Un catedràtic de Filologia llatina amb caràcter investigador

    Marc Mayer Olivé és Catedràtic de Filologia Llatina a la Universitat de Barcelona. Ha impartit classes en nombroses universitats europees i americanes com la Universitat de Roma, la Universitat de Califòrnia, l'École Normale Superieure de París o les universitats de Palerm, Macerata, Sassari o l'Havana.

    A més, des de l'àmbit institucional, ha estat director general de Patrimoni Cultural a la Generalitat de Catalunya i director de l'Institut de Prehistòria i Arqueologia de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Ha estat membre de prestigioses acadèmies i societats com l'Institut d'Estudis Catalans, la Reial Acadèmia de la Història, el Deutsches Archäologisches Institut de Berlín, la Society for the Promotion of Roman Studies de Londres i president de l'Association Internationale d'Epigraphie Grecque et Latine, i vicepresident de la Fédération Internationale des Études Classiques (UNESCO), entre d'altres.

    El gran bagatge històric acumulat en la seua carrera ha donat com a resultat nombroses publicacions monogràfiques i articles. Així mateix, l'autor col·labora en consells editorials de les revistes d'estudis llatins i del món antic més reconegudes del panorama nacional i internacional.

    Pujar