Castellano

Coneixies aquestes xifres de la Mitja Marató València 2019?

• Repassem els números que han gran a aquesta cita, ja de per si mateix gran

Aquest diumenge 27 d'octubre, tindrà lloc la 29a edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP a València Ciutat del Running. Una prova que continua creixent edició rere edició i per a fer-nos una idea ací van algunes xifres:

17 500 participants inscrits

Després del tancament d'inscripcions l'any passat un mes abans de la prova, enguany es va ampliar el nombre de dorsals de 15 000 a 17 500. Malgrat el creixement, el cartell de “no hi ha dorsals” es va penjar a la fi de juny, quatre mesos abans. Per primera vegada, s'ha habilitat una llista d'espera en la qual es van inscriure més de 3300 persones interessades. D'elles, 500 corredors van aconseguir inscriure's aprofitant les baixes per lesió o assegurança d'altres participants.

4504 és el nombre de dones inscrites en la prova, un 25 per cent dels participants i 795 participants femenines més que en 2018. A més, 3056 persones seran debutants en la distància de la mitja marató: 21.097´5 m. Per edats, 18 anys i 17 dies d'edat i 77 anys tenen els participants més jove i més longeu de la prova.

87 països representats

Els bons resultats esportius de la prova en els últims anys (amb dos rècords del món inclosos), sumats a la bona imatge que va donar la ciutat en el Mundial de Mitja Marató València 2018, han augmentat l'interés internacional per la prova, que cada any compta amb més presència estrangera.

64 minuts 51 segons

Aqueix és el temps que hauran de rebaixar les atletes d'elit d'aquest 2019 per a aconseguir el seu objectiu i el de l'organització: tornar a superar el Rècord del Món Femení. L'actual (1h04:51) ho va aconseguir en l'anterior recorregut valencià Joyciline Jepkosgei a València en 2017. 8 edicions són les que porta la Mitja Marató València parant el crono per davall de l'hora.

Nou recorregut

13 són els girs que té el nou recorregut. Després de l'èxit del circuit del Mundial de Mitja Marató València 2018, es va replicar per a la prova amb el resultat de centenars de millors marques personals i una marca de rècord. 2027 tanques es necessiten per a marcar els 21.097,5 del recorregut per tota la ciutat.

Personal d'ajuda i recursos

30 metges. Però també 10 infermers, 20 ambulàncies, 6 patinadors i dos hospitals de campanya. El dispositiu mèdic de la Mitja Marató és un dels més amplis que es realitzen a Espanya en carreres i compta amb 25 metges repartits en el recorregut i zona de meta, dels quals 20 són anestesistes. A més, per primera vegada hi haurà 10 metges participant en la carrera identificats i preparats per a atendre a aquells que ho necessiten. 140 WC portàtils s'instal·len als voltants de la zona d'eixida i meta per al dia de la carrera.

245 000 obsequis s'entregaran dins de les borses del corredor. A més, es repartiran 20 000 plàtans de Canàries i 15 000 malles de taronges. 35 000 bosses de plàstic. S'han estalviat en convertir les borses de corredor en gym sacks i llevar les dels avituallaments de meta. També s'ha eliminat la publicitat en paper que s'entregava als corredors i s'ha utilitzat un paper amb certificat PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) per a la revista oficial.