elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís recupera la proposta de celebrar Sant Vicent Màrtir diumenge per a disposar d'un festiu més en Falles

Compromís recupera la proposta de celebrar Sant Vicent Màrtir diumenge per a disposar d'un festiu més en Falles
  • Fuset ha defensat la celebració de Sant Vicent Màrtir en diumenge tal com ja es fa amb la Mare de Déu o el Corpus i disposar així d'un dia festiu extra per a falles

Compromís per València ha criticat la proposta de l'alcaldessa María José Catalá de declarar lectiu el pròxim 15 de març, el dia de la Plantà de les Falles infantils. El regidor Pere Fuset ha mostrat la seua sorpresa amb aquesta decisió del govern municipal del PP perquè no ha gastat més que un dels tres dies no lectius en falles - el 18 de març - obligant els xiquets i xiquetes a anar a classe el 15, amb la plantà infantil, en un any en què el calendari permetia alliberar tota la setmana fallera sense necessitat de retardar el final de curs.

En aquest sentit Fuset ha plantejat, en la mateixa línia que alguns representants de la comunitat educativa en el Consell Escolar de València, que és bon moment per a recuperar la proposta del govern de Joan Ribó, consensuada en el seu moment amb l'Arquebisbat, per a celebrar Sant Vicent Màrtir en diumenge tal com ja es fa amb la Mare de Déu o el Corpus i disposar així d'un dia festiu extra per a falles.

“És una mesura amb la qual guanyem tots i totes perquè permet no sols a la comunitat educativa poder viure plenament les falles sinó també al conjunt de la ciutadania poder conciliar millor amb la festa gran que transforma per complet la ciutat. A més, com s'ha vist recentment, festejar Sant Vicent Màrtir en diumenge permet una participació més massiva en els seus actes incloent a la gent que treballa fora de la ciutat”, ha destacat el regidor de Compromís. Per això, “instem a Catalá a recuperar les converses mantingudes en el seu moment per l'alcalde Joan Ribó amb l'Arquebisbat que es va mostrar públicament partidari d'aquest canvi que ja és habitual en altres festivitats del calendari litúrgic”.

D'altra banda, Pere Fuset ha denunciat el retard en l'aprovació d'aquest calendari escolar, a pocs dies de l'inici del curs 2023-2024. "És una negligència motivada pel retard de la nova alcaldessa del PP en la designació de la presidència d'aquest òrgan que ha acabat afectant l'organització diària dels centres educatius ja la vida de les famílies".

Pujar