5 de desembre de 2020 5/12/20

La commovedora actuació d'un cor valencià de persones amb Alzheimer a 'Got Talent'

La commovedora actuació d'un cor valencià de persones amb Alzheimer a 'Got Talent' - (foto 1)
  • Edurne sorprèn el cor els Veus de la Memòria a 'El gran xou de Got Talent' després de la seua primera i inoblidable actuació que va sorprendre a tot el públic

El cor valencià Les Veus de la Memòria ha actuat en Got Talent Espanya, en un programa especial que recull les actuacions més emotives i originals de 2019. Es tracta d'un cor que és molt especial perquè està format per persones d'entre 50 i 90 anys amb alzheimer, que lluita a través de la música contra aquesta malaltia.

Els directors de el cor, Soledad Corachán i Jorge Sánchez al costat han acompanyat el cor en aquesta actuació especial, amb la qual han tornat a emocionar el jurat i al públic d'aquest programa televisiu.

Una actuació molt especial que també sorprenia el jurat, que també han volgut tornar-los la sorpresa a aquest grup de majors després que en la seua primera actuació a Got Talent, el grup sorprenguera a Edurne unint-se a la seva cançó quan ella va començar a cantar el seu tema 'Amanecer'.

Edurne ha volgut tornar al programa per agrair-los aquest moment tan especial. A més, també estava l'actriu Sandra Cervera, ja que el seu pare de 63 anys forma part del cor.

Tal com els va explicar elperiodic.com, els Veus de la Memòria va actuar en Got Talent Espanya al gener de 2019, en l'estrena d'aquest programa de Tele 5, per la qual cosa va rebre quatre sís i emocionar els quatre membres de jurat, que van comentar que havia estat una de les actuacions més especials i emotives de totes les que havien presenciat fins ara.

D'aquesta manera tan especial i reeixida, acaba de l'any Les Veus de la Memòria que el 2020 comença la celebració del seu Gira 2019. Són deu anys demostrant els grans beneficis que aporta la música a les persones amb Alzheimer.

A la Gira de concerts 2019, Les Veus de la Memòria ha ofert onze actuacions. El cor Les Veus de la Memòria està integrat per 48 malalts d'edats compreses entre els 55 i els 92 anys, i 10 veus en ombra (voluntaris que participen com a suport). Els directors de el cor són la musicoterapeuta de AFAV Solitud Corachán i Jorge Sánchez.

Sobre AFAV i l'Alzheimer

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València és una organització sense ànim de lucre que lluita per millorar la qualitat de vida de malalts i familiars d'Alzheimer. Nascuda el 1991, compta ja amb gairebé 3.000 socis. Des de novembre de 1999, AFAV és Institució Declarada d'Utilitat Pública pel Ministeri d'Interior.

L'Alzheimer és una malaltia degenerativa física i mental que es presenta de forma prematura i progressiva. A València, l'Alzheimer afecta 15.000 persones, a la Comunitat Valenciana a 50.000, i a Espanya a 800.000.

Els malalts es caracteritzen per una alteració de la personalitat i un deteriorament de les funcions memorístiques, coordinatives, intel·lectuals, cognoscitives i motrius, que en un termini d'entre 7 i 17 anys, aproximadament, provoca una incapacitat absoluta per totes les seues funcions elementals.

Pujar