elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Comissionat del Govern per al PERTE dels microxips visita l’ICMol

El Comissionat del Govern per al PERTE dels microxips visita l’ICMol

    El comissionat del Govern per al PERTE (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica) dels microxips, Jaime Martorell, ha visitat aquest dilluns l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València com a part de la ronda de contactes amb integrants del Valencia Silicon Cluster (VaSIC). Aquesta iniciativa agrupa empreses, universitats i centres de recerca en semiconductors per concórrer al pla estratègic del Govern dotat amb 12.000 milions d’euros.

    Espanya tracta d’enfortir la seua capacitat en investigació i desenvolupament d’aquest tipus de tecnologia, dins d’una estratègia europea per intentar independitzar-se de tercers i progressar en el disseny, la fabricació i l’empaquetament de xips avançats, que són components essencials per a tots els processos de la indústria tecnològica mundial.

    En el cas de la Comunitat Valenciana, el seu potencial se centra en el disseny de microxips fotònics i microelectrònics. La fase de disseny concentra el 50% de tot el procés de valor, així com el 53% de tota la R+D d’un sector intensament tecnològic.

    Martorell ha visitat València per segona vegada per conèixer detalls de la proposta valenciana i els projectes que pogueren encaixar en el PERTE. En la seua agenda ha inclòs trobades de tipus institucional i també industrial; és el cas d’empreses multinacionals amb seu a València i especialitzades en disseny de microxips, com MaxLinear, Analog Devices, ams Osram, Bosch, VLC Photonics o Ipronics.

    El tercer pilar del projecte VaSIC està format per la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, essencials per generar, atraure i retindre talent a través de la formació especialitzada en centres de referència com l’ICMol, el director del qual és el catedràtic Eugenio Coronado. La UV disposa de gran capacitat formativa i d’atracció de talent mitjançant programes interuniversitaris de postgrau i doctorat en nanociència i nanotecnologia, i física avançada. L’objectiu és formar perfils altament qualificats en aquestes àrees.

    En la visita a l’ICMol, Martorell ha vingut acompanyat de Guillermo Gómez, coordinador d’àrea del gabinet del secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, i de la directora general d’Indústria de la Generalitat, Silvia Cerdá. Al centre ha estat rebut per l’investigador Guillermo Mínguez, líder del grup Crystal Engineering Lab (CEL); la gerent de l’ICMOl, Ruth Manzanares, i el responsable de l’àrea d’Innovació i Transferència, Manuel Quesada.

    Pujar