29 de novembre de 2020 29/11/20

Comerç prepara la tornada a l'activitat dels mercadets de barri per al 6 de juliol

Comerç prepara la tornada a l'activitat dels mercadets de barri per al 6 de juliol - (foto 1)
  • Galiana anuncia que l’Ajuntament no cobrarà la taxa als venedors “fins que deixem enrere la situació actual”

MÉS FOTOS
Comerç prepara la tornada a l'activitat dels mercadets de barri per al 6 de juliol - (foto 2)

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que l’Ajuntament ja prepara la tornada a l’activitat dels mercats extraordinaris de barri per al proper dia 6 de juliol. A més, també ha anunciat que el consistori “mantindrà la suspensió de la taxa municipal fins que deixem enrere la situació actual”.

Així, en els mercats extraordinaris fixos i en el mercat periòdic festiu de la Plaça Redona es procediria a establir dos sentits de circulació del públic mitjançant la col·locació d'unes balises enmig del carrer. Així mateix els diferents llocs de venda se separaran per mitjà d'un plàstic.

S'ha procedit a comprovar les dimensions dels espais de circulació entre els llocs de venda, resultant en tots ells superiors a 1,50 metres, per la qual cosa es considera que el seu muntatge compleix les condicions de seguretat exigides per a evitar els riscos de contagi de la COVID-19.

A més, en el mercat de la plaça Redona s’establiran mesures de control de l’aforament, i en tots els mercats caldrà supervisar el flux del públic per a evitar aglomeracions i assegurar el manteniment de la distància d’1,5m entre clients.  Caldrà l’ús de la mascareta per part de comerciants i clients durant tot el temps de permanència en els mercats.  

“Des de l’Ajuntament de València estem treballant per garantir totes les mesures de seguretat necessàries en la tornada a l’activitat dels mercadets de barri. Totes les persones que s’hi acosten a partir del 6 de juliol podran estar completament en tranquil·les respecte a esta qüestió i disfrutar de l’experiència de compra de forma segura”, ha detallat Galiana. 

Pujar