elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UPV es cola al prestigiós rànquing de Xangai que reconeix les millors universitats del món

La UPV es cola al prestigiós rànquing de Xangai que reconeix les millors universitats del món
  • La universitat és al top 100 mundial en Ciència i Tecnologia d'Aliments, top 200 en 5 disciplines i entre les 300 millors universitats del món fins a 10 matèries

La Universitat Jiao Tong de Xangai (Xina), internacionalment reconeguda com a principal referència mundial en la valoració universitària, ha fet públiques fa uns minuts les classificacions del seu Rànquing Global de Matèries Acadèmiques (GRAS, per la seva sigla en anglès) 2023, resultats que avalen , un cop més, el prestigi formatiu de la Universitat Politècnica de València (UPV), inclosa entre les 300 millors universitats del món en un total de 10 disciplines, dues més que a l'edició de l'any anterior.

Així, per al rànquing de Xangai, la UPV és al top 100 mundial en Ciència i Tecnologia d'Aliments, entre les 150 millors del món tant en Ciències Agrícoles com en Enginyeria Biomèdica, i també es troba al top 200 en Matemàtiques i Administració i Adreça d'Empreses.

Destacada en un total de 16 disciplines

Així mateix, la institució dirigida per José E. Capilla està entre les 300 millors universitats del món en 5 disciplines més: Enginyeria Biomèdica, Enginyeria de Telecomunicació, Ciència i Tecnologies Instrumentals, Enginyeria Civil i Ciències Veterinàries.

Al costat de les 10 disciplines assenyalades, Xangai destaca la UPV en 6 més, classificant-la al rang 301-400 en Química, Enginyeria Química, Tecnologia Mèdica i Gestió, i al top 500 en Informàtica i Biotecnologia.

Top 5 nacional fins a 11 àrees

A nivell nacional, la Universitat Jiao Tong assenyala la UPV com la millor d'Espanya per estudiar Enginyeria Biomèdica i Enginyeria Mecànica, la segona per formar-se a Enginyeria de Telecomunicació i Enginyeria Química, la tercera per estudiar Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i Informàtica, i la inclou al top 5 en cinc disciplines més: Ciència i Tecnologia d'Aliments, Ciències Agrícoles, Ciència i Tecnologies Instrumentals, Enginyeria Civil i Matemàtiques.

Millor politècnica d'Espanya en el rànquing general

A més del GRAS, la Universitat Jiao Tong publica a l'agost l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), considerat el principal indicador de qualitat universitària del món. En la seva última edició, una vegada més, Xangai va tornar a destacar la UPV com a millor politècnica a nivell nacional i única espanyola inclosa al top 500 mundial.

El 95% dels seus titulats tornarien a estudiar a la UPV

Sobre la UPV, Xangai destaca que “el 95% dels seus titulats hi tornarien a estudiar si hagueren de començar de nou, a causa de les altes taxes d'ocupabilitat de les titulacions que ofereix, els vincles que ha creat amb les millors institucions educatives i de investigació de tot el món, les seves instal·lacions esportives excepcionals i la seua àmplia oferta de formació contínua”.

Pujar