22 de novembre de 2019 22/11/19

Ciutadans sol·licita informació en l'EMT per requeriment notarial

Ciutadans sol·licita informació en l'EMT per requeriment notarial - (foto 1)
  • Giner censura la “opacitat de l'empresa” i assegura que “una persona de l'adreça d'EMT estava en còpia dels correus des del dia 17 de setembre”

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha sol·licitat, mitjançant requeriment notarial, dirigit a la gerència i a la presidència de l'EMT, informació que el grup municipal considera “molt rellevant” per a poder fer el seu treball com a membres del Consell d'Administració de l'EMT i com a partit de l'oposició en el Consistori.

El portaveu de Cs, Fernando Giner, al costat del regidor Narcís Estellés, han criticat la “opacitat” existent en l'empresa. “No hem tingut un altre remei que presentar-nos amb un notari per a exigir que la informació se'ns facilite amb els requeriments que marca la llei”. “Volem conéixer, perquè ja ho hem demanat quatre vegades, quin és el manual de procediments davant aquesta mena de situacions. És a dir, què és el que passa quan una persona està de baixa, si els correus es redirigeixen, o no, i com funciona l'empresa”, ha detallat Giner.

Sobre aquest assumpte, el portaveu taronja ha explicat que “entre les informacions sol·licitades” es troba “el manual de funcions de l'empresa, les funcions en el primer nivell, en el segon nivell, en el tercer nivell o en el quart nivell, com és el cas de la persona acomiadada, a més del pla de contingència de seguretat”.

“Volem saber, en definitiva, per què ha passat el que ha passat. I ens estan negant la informació”, ha puntualitzat.

D'altra banda, el portaveu taronja ha explicat que el seu grup ha pogut constatar que “a partir del 17 de setembre hi ha una persona de l'adreça que està en còpia dels correus entre la treballadora acomiadada i els presumptes estafadors. Després d'aqueix dia es realitzen successius pagaments”. “Aquesta informació ens porta a una sèrie d'interrogants que l'EMT ha d'aclarir”, ha dit.

Per a concloure, Giner ha declarat: “La direcció de l'EMT no està capacitada per a dirigir l'empresa. Des de Cs exigim la dimissió del gerent, de l'equip directiu i de *Grezzi com a president de l'EMT. El dijous tornarem a demanar, en el Ple, que s'intervinga la tresoreria de l'empresa per part de l'Ajuntament”.

ocultar
Ciutadans sol·licita informació en l'EMT per requeriment notarial
Pujar