21 de setembre de 2020 21/9/20

Ciutadans protegix l'acord dels empresaris per als horaris comercials

Ciutadans protegix l'acord dels empresaris per als horaris comercials - (foto 1)

  El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, s'ha reunit hui amb les quatre associacions del sector del comerç que han acordat el nou mapa dels horaris comercials per a conéixer els detalls del pacte davant de la reunió de dimarts que ve, 19 de setembre, del Consell Local de Comerç. A la reunió ha acudit Isabel Cosme, presidenta de Cecoval, Amparo Barroso, secretària general de Covaco Pedro Reig, director d'Asucova-CV, i Carlos Alfonso, portaveu d'Anged-CV.

  "Protegirem l'acord que han pres els representants del sector del comerç. Vull felicitar a Covaco, Cecoval, Asucova i Anged per la seua capacitat de diàleg i altura de mires en un tema tan complex com els horaris comercials. És un motiu de gran satisfacció que els agents, xicotets i grans comerços, hagen arribat a un acord", ha afirmat Giner.

  El portaveu de Cs ha explicat que les quatre associacions li han comentat els detalls del mapa d'horaris comercials en la ciutat de València. "En estos moments cal entendre que hi ha tres variables damunt de la taula; la llibertat horària, els necessitats i costums de les persones en el segle XXI, que no són les mateixes que les del segle XX, i les necessitats i peculiaritats que té el xicotet comerç. Amb estes tres variables, cedint i dialogant s'arriba a un acord, i el que ha de fer l'administració és facilitar i propiciar els acords. Quan les decisions vénen des del consens s'aconseguix estabilitat i el que necessita València és estabilitat en els horaris comercials. Ciutadans treballa per l'estabilitat", ha dit Giner.

  Giner ha incidit en que un dels majors problemes del comerç és la inseguretat jurídica. "És necessari una solució consensuada i definitiva per a acabar amb la inseguretat jurídica", ha afirmat Giner, que ha puntualitzat que "és molt important que l'acord siga durador i sense més episodis per a soterrar la polèmica dels horaris i centrar-nos a millorar la qualitat de tots els nostres comerços".

  Per a concloure, el portaveu de Cs ha assegurat que la ciutat de València està subjecta a incertesa per les polítiques de mobilitat, de turisme i d'horaris comercials. "Protegim este acord del sector perquè ve a concloure un dels tres problemas", ha dit el portaveu de Cs.

  Pujar