1 de desembre de 2020 1/12/20

Ciutadans proposa declarar la Batalla de Flors Festa d'Interés Turístic

Ciutadans proposa declarar la Batalla de Flors Festa d'Interés Turístic - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ciutadans proposa declarar la Batalla de Flors Festa d'Interés Turístic - (foto 2)

  "El grup de Ciutadans (C´s) de l'Ajuntament de València proposarà, en el pròxim mes de setembre, a l'àrea de Cultura Festiva, l'inici dels tràmits per a declarar el festeig de la Batalla de Flores de València com a Festa d'Interés Turístic", ha afirmat la regidora de C's Amparo Picó qui planteja la proposta l'any de la celebració del 125 aniversari.

  La regidora ha destacat el fet de que "el acte reunix tots els requisits necessaris per a obtindre l'esmentada declaració, a més de representar el pilar més important de la Gran Fira de Valencia".

  "La Batalla de Flors és un acte dels primers que va tindre la Fira de Juliol mantenint-se en el temps. La batalla té també la particularitat de fomentar l'especialitat de la figura de l'artista carrosser i també la de cultivar clavellons en l'horta valenciana, el producte utilitzat en este festeig multicolor", ha explicat Picó.

  La petició de Ciutadans té com a finalitat que la declaració siga d'àmbit autonòmic per considerar que el festeig, amb el qual es tanca la Gran Fira de València, traspassa l'àmbit local per la peculiaritat de participació de representants d'altres festes de la ciutat i d'Alacant i Castelló.

  Amparo Picó espera que esta proposta tinga el respatler del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i se sumix el Partit Popular de tal forma que puguen iniciar-se els tràmits enguany.

  Pujar