30 de novembre de 2020 30/11/20

Ciutadans denúncia que "el telèfon d'atenció tributària no presta servici"

    El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que el telèfon d'informació i atenció tributària de l'Ajuntament de València no presta servici als ciutadans. Segons la pàgina web de l'Ajuntament, el telèfon 96 389 50 79 té com a missió la "informació i realització de gestions tributàries" i el seu horari és de dilluns a divendres de 8.30 a 14 hores.

    "El telèfon no funciona. Ribó impedix als ciutadans informar-se sobre l'impost de plusvàlues i l'IBI", ha dit Giner, que ha explicat que el telèfon d'informació general de l'Ajuntament, 010, remet al d'informació i atenció tributària, que no presta servici "per la qual cosa no hi ha manera d'obtindre cap informació".

    "És inacceptable que s'impedisca als ciutadans saber què passa amb els impostos que paga. La sentència del Tribunal Constitucional que declara inconstitucional el cobrament de l'impost de plusvàlues quan es fa una venda a pèrdues ha posat de manifest que milers de valencians han pagat un impost que no deurien abonat. Esta situació genera incertesa i la resposta de Ribó als valencians és una telèfon que no funciona", ha advertit Giner.

    La falta d'informació, ha afegit el portaveu de Cs, es produïx en un moment especialment delicat. "Estem en plena campanya de pagament de l'IBI i amb la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre les plusvàlues. Ara és especialment necessari prestar servici als ciutadans", ha conclòs Giner.

    Pujar