elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans denuncia que Ribó permet l''okupació' de 17 immobles de propietat municipal

Ciutadans denuncia que Ribó permet l''okupació' de 17 immobles de propietat municipal
  • Fernando Giner afirma que “Ribó desconeix des de quan estan ocupades i que hi ha freqüents canvis de persones usurpant les propietats”

El portaveu del grup municipal Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l'alcalde, Joan Ribó, permet que hi haja 17 propietats municipals ocupades, després de conéixer la resposta a una pregunta formulada pel seu grup en el Ple de l'Ajuntament de València.

Segons el portaveu del grup municipal Ciutadans, “existeixen 14 pisos ocupats i 3 edificacions, totes les propietats en el Cabanyal-Canyamelar, excepte dos que estan a Natzaret i Campanar. Ribó desconeix la data de les ocupacions a causa dels anys transcorreguts des de l'ocupació i els freqüents canvis de residents en les usurpacions de les propietats, tal com ens han contestat".

Fernando Giner ha manifestat que "en un context autonòmic, provincial i local en el qual l'ocupació és una de les principals xacres que pateixen els ciutadans, el fet que l'Ajuntament, cada any, de manera ininterrompuda, permeta que quasi una vintena de propietats seues estiguen ocupades, és un indicador clar de falta de capacitat municipal davant l'ocupació”. “Des de Ciutadans ens preguntem com va el consistori a lluitar de manera efectiva contra l'ocupació que pateix la població, si el propi Govern municipal és incapaç de defensar els seus propis habitatges davant aquest fenomen", ha afegit.

Sobre les accions dutes a terme per l'Ajuntament per a desocupar els seus propis immobles, el portaveu de Cs ha criticat "l'absència de solucions i el poc èxit de l'Ajuntament en les seues iniciatives. Al llarg de 2021, només s'han iniciat i resolt dos expedients sobre la recuperació d'ofici de propietats municipals, posterior desocupació i recuperació del bé al carrer Juan Verdeguer, en el Grau, i al carrer Font de Sant Lluís. Això suposa només un 10,5% d'èxit en la recuperació d'immobles”.

Finalment, Giner ha manifestat que "no s'està recuperant cap immoble del Cabanyal-Canyamelar, que és on es troben la gran majoria d'ocupacions, com ocorre a Sant Pere, Vicente Brull, Vidal de Canelles, Blocs Portuaris, Reina o Barraca”. “Des de Ciutadans exigim al Govern municipal actuar davant l'ocupació d'immobles amb major contundència i voluntat política per a donar solució als ciutadans que pateixen aquesta xacra", ha conclòs.

Pujar