23 de novembre de 2020 23/11/20

Ciutadans denúncia que "Fuset multiplica per cinc els contractes menors en 2017"

  El grup Ciutadans (Cs) de l'Ajuntament de València ha denunciat que l'àrea de Cultura Festiva ha multiplicat per cinc els contractes menors durant el primer trimestre de 2017 en comparació amb el mateix període de l'any passat, i ha emplaçat al regidor Pere Fuset a ser més mesurat en l'ús d'eixa fórmula de contractació.

  La regidora Amparo Picó ha explicat: "Està fent un ús i abús desmesurat en les contractacions menors. El regidor Pere Fuset li ha agafat gust a este procediment, o siga adjudicar a dit, els treballs de la seua gestió i pareix que les crides d'atenció del Servici d'Intervenció Fiscal Gasto no li servixen per a res i seguix contracte menor després de contracte menor. Les xifres, ja de per si, són alarmants i algú del tripartit està consentint està situació". Picó sol·licitarà explicacions en la pròxima Comissió de Desenrotllament Humà.

  La regidora Picó ha manifestat que "Fuset ha convertit l'àrea de Cultura Festiva en el seu mas. Podrà esgrimir sobre èpoques anteriors en el sentit de si hi havia més o menys contractes menors però ara ja hi ha dades objectives de temps de la seua etapa en el consistori. En el primer trimestre d'enguany s'ha gastat, del seu propi pressupost, 725.615 euros en contractes menors mentres en eixe mateix període de temps de l'any passat van ser 149.553 euros. Ho ha multiplicat per cinc i, des dels seus socis de govern valencians, li ho estan consentint. El tripartit ha de frenar-ho i, no consentir-ho com està fent tant el PSPV i València en Comù (Podem)".

  A més, Picó advertix que l'increment de contractes menors en el primer semestre d'enguany en comparació amb 2016 serà major, amb eixes xifres en la mà. "Les dades encara no figuren en la web de l'Ajuntament de València però sí que he de recordar la meua advertència que la Gran Fira de València costaria més d'un milió d'euros quan Fuset va parlar de 430.000...¿Sería la seua excusa per a tornar a recórrer als contractes menores?. Prenguen nota d'este detall".

  Finalment, també consellera del Consell Rector de la Junta Central Fallera, ha tornat a recordar que seguix incomplint-se la Llei de Transparència en la web de l'organisme faller per seguir sense incloure's els contractes menors. "Quelcom hem aconseguit amb les nostres protestes. Hi ha lloc un enllaç davall el nom de Portal de Transparència, ja era hora, però seguix sense incloure la relació de contractes menors des del minut un que va ser designat president de la JCF", ha conclòs la regidora Amparo Picó.

  Pujar