23 de setembre de 2020 23/9/20

Ciutadans demana explicacions al tripartit per perdre les ajudades de Foment per a Alqueria del Moro

Ciutadans demana explicacions al tripartit per perdre les ajudades de Foment per a Alqueria del Moro - (foto 1)

    La regidora de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València Amparo Picó hi ha acusat al tripartit de “maltratar el patrimoni històric de la ciutat i, en concret, un dels edificis històrics més importants del patrimoni rural valencià com és l'Alqueria del Moro, deixant-ho fora de la convocatòria d'ajudes del Ministeri de Foment per al programa de restauració i conservació del patrimoni històric, el conegut com el 1% cultural”.

    “La deixadesa i falta de coordinació impera en el tripartit. Seguixen preocupats per les seues qüestions internes però no avancen a millorar la ciutat. Els que actualment governeu reclamaven incessantment quan exercien l'oposició la rehabilitació i posada en valor de les alqueries del Moro i de la Torre”, ha explicat Picó.

     En esta línia, el regidor de Ciutadans Narciso Estellés ha destacat que “desde Ciutadans exigirem responsabilitats. El projecte de l'Alqueria del Moro esta fet des de fa quatre anys i açò implica, a més, la rehabilitació d'una altra edificació protegida, la de la Torre perquè està dins de l'entorn”.

    Per a concloure, Estellés també ha recordat al tripartit que del grup Ciutadans “va preguntar a Urbanisme sobre l'Alqueria del Moro i ens van explicar les previsions sobre l'Alqueria de la Torre amb la realització del projecte bàsic, l'estudi geotècnic, un altre historicoarqueològic i el d'intervenció arqueológic”.

    Pujar