20 de novembre de 2019 20/11/19

Ciutadans censura la “destralada fiscal” de 10 milions euros als autònoms

Ciutadans censura la “destralada fiscal” de 10 milions euros als autònoms - (foto 1)
  • Rafa Pardo: “Compromís i el PSPV han encarit la vida de l'autònom en 177,54 euros”

El regidor de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Rafa Pardo, ha censurat “la destralada fiscal de 10 milions d'euros de Ribó als autònoms”, després d'una reunió amb la junta directiva de l'Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (LLIGA CV), encapçalada pel seu president en funcions Alberto Ara.

L'edil de Cs ha assegurat que “la pujada massiva d'impostos i taxes impulsada pel govern municipal s'enceba especialment amb el col·lectiu de treballadors per compte propi”.

“Les decisions de Compromis i el PSPV encareixen la vida de l'autònom en 144,04 euros mentre que pel vessant particular ja pateixen pujades de 33,50 euros, en total 177,54 euros”, ha dit Marró. “Ciutadans està en contra que Ribó traga de la butxaca dels autònoms 9,6 milions d'euros”, ha assegurat Marró.

L'edil de Cs ha incidit en què hi ha increments del 43% en la taxa de taules i cadires que suposen increments de 600 euros al mes mentre que hi ha 600 negocis en els quals s'aplicarà pujades superiors al 54% a l'IBI. “Hi ha un atac frontal als autònoms. Hi ha 8.000 empreses que patiran pujades de el 16% i el 26% de l'IAE”, ha dit Marró.

El regidor taronja ha incidit en què el govern municipal cerca penalitzar, especialment, als autònoms. “L'impost de tracció mecànica és un clar exemple. Mentre congela la tarifa per als cotxes de major cilindrada, puja un 5% per als cotxes menys contaminants i un 12% per als vehicles de repartiment de menys de 1.000 quilograms, és a dir, els que més usen els autònoms”, ha censurat.

Per a concloure, Marró ha afegit: “Als atacs frontals als treballadors per compte propi, se suma que els autònoms també pateixen la pujada d'impostos a tots els ciutadans en general com són la pujada generalitzada de l'IBI o les noves taxes de clavegueram que suposaran pujades que oscil·len entre el 39% i el 135% de mitjana”.

ocultar
Ciutadans censura la “destralada fiscal” de 10 milions euros als autònoms
Pujar