elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciudadanos perd un regidor en l'Ajuntament de València

Ciudadanos perd un regidor en l'Ajuntament de València
  • La crisi valenciana de Ciudadanos viu un nou episodi en la ciutat de València

Quan les aigües pareixia que s'havien calmat i a la calor de les enquestes favorables després dels resultats a Catalunya, torna la inestabilitat a Ciudadanos (Cs) a la Comunitat Valenciana. La ciutat de València, on el partit de Rivera està dirigit per Fernando Giner, és un dels feus del partit taronja i és allí on en l'última setmana s'ha deixat vore la ferida d'un partit creat per al·luvió, amb persones de molt diversa procedència i amb un ideari canviant que genera no poques tensions internes.

Així, l'últim a abandonar el barco, malgrat estar en un dels seus millors moments, ha sigut Ignacio Benlliure, un edil de perfil baix i tècnic que s'ocupava de les qüestions mediambientals del grup. Benlliure, que ha al·legat motius personals per a renunciar a l'acta de regidor. Abans que ell van renunciar regidors a Alacant, Aldaia, Picanya, Rocafort, Sedaví, tot el grup municipal i el seu alcalde a Gàtova, el portaveu en la Diputació de València i regidor a Benetússer, José Enrique Aguar, el portaveu i únic diputat de Cs en la Diputació d'Alacant, Fernando Sepulcre, o el diputat nacional electe per la província de Castelló, Domingo Lorenzo.

Així mateix, en Les Corts Cs va patir una important retallada amb l'eixida de quatre diputats, dirigits per l'encara diputat Alexis Marí, després d'acusar al partit d'inconsistència ideològica i de votar en contra dels interessos dels valencians. A més, molts altres més van ser expulsats del partit. Són els casos, per exemple, de la portaveu a Catarroja o de regidors a Bétera, Torreblanca, Moixent, Torís, Villamarxant, Manises o el regidor de Benissa, Isidor Mollà.

Ara, després de la renúncia de Benlliure, serà un independent, José María Bravo, de professió professor universitari i especialista en temes ambientals, qui ocuparà la cadira buida que deixa Ignacio Benlliure. A pesar que Bravo es va desafiliar en el 2015 ha acceptat el càrrec i romandrà en l'Ajuntament com a independent dins del grup municipal de Cs. Una altra regidora, María Dolores Jiménez, podria estar valorant abandonar el partit després de les tensions internes i la falta de confiança en el seu líder, Fernando Giner, segons ha transcendit.

Pujar