16 de juliol de 2020 16/7/20

Un 24% més de circulació pels carrils bici dona la benvinguda al nou curs escolar

Un 24% més de circulació pels carrils bici dona la benvinguda al nou curs escolar - (foto 1)
  • Entre els carrils més transitats hi ha diversos trams de l'Anell Ciclista.

MÉS FOTOS
Un 24% més de circulació pels carrils bici dona la benvinguda al nou curs escolar - (foto 2)

Com és conegut, este dilluns, 9 de setembre, ha arrancat el nou curs escolar tant per a alumnat d'Infantil, Primària, Secundària i Batxiller, com per a universitaris i universitàries a la ciutat de València. Des del Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament de València s'ha observat un increment del 24 % en el trànsit pels carrils bici de tota la ciutat en comparació amb les dades de l'inici de curs de l'any passat.

Per a realitzar l'estudi comparatiu s'han analitzat els registres del dilluns 24 de setembre del 2018, dilluns que complia amb les mateixes característiques que el primer dia del curs escolar d'enguany. Cal recordar, en este sentit, que  en 2018 va ser el dia 18 de setembre el primer en el qual tots els estudiants, de tots els nivells educatius, tenien classe, però durant eixa jornada va ploure, per la qual cosa la comparació no seria representativa (l'augment seria d'un 40 % en eixe cas).

Amb la comparativa realitzada destaquen especialment els carrils bici del Pont de l'Assut de l'Or en sentit a Antonio Ferrandis, amb un increment del 116 % de persones usuàries o el Pont de les Flors, amb un increment del 119 %.

Respecte als carrils bici més transitats de la ciutat, cal destacar que el carrer Xàtiva amb Russafa ha incrementat un 66 % el trànsit en comparació amb l'any passat; Colon, un 30 %; Guillem de Castro, íntegrament, un 45 %; l'avinguda del Port, un 22 %; Navarro Reverter, un 22 % també, i el Pont d'Aragó, un 17,6 %.

Pujar