elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre Cultural La Nau reuneix 33 universitats espanyoles per impulsar el currículum complementari

El Centre Cultural La Nau reuneix 33 universitats espanyoles per impulsar el currículum complementari

    El Centre Cultural La Nau acollirà dimecres 22 i dijous 23 de maig, les Jornades Sectorials-Currículum Complementari, organitzades per  la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València per impulsar el currículum complementari: una formació al marge del pla d’estudis reglat que permetria a cada estudiant universitari adquirir un valor afegit i diferencial per al seu currículum. Les conclusions de les jornades s’elevaran a la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles).

    En les jornades participen 33 universitats de l’estat, representades por 23 vicerectors de Cultura i Extensió Universitària, així com per tècnics culturals d’aquestes universitats. Ara com ara totes les universitats promouen activitats complementàries a la formació curricular, bé siguen culturals, esportives, de voluntariat… que no tenen un reconeixement. La jornada que se celebra pretén estudiar l’estatut d’aquestes pràctiques i donar-hi visibilitat.

    Antonio Ariño Villaroya, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, serà l’encarregat d’inaugurar les jornades amb la conferència ‘Ciutadania cultural i currículum complementari a la universitat’ (10.15 hores). A continuació intervindran Mercedes Elizalde, delegada de la rectora per a estudiants de la Universitat de València i de Laura Guzmán, tècnica superior d’informació (Sedi) de la mateixa institució.

    Des de les 12.15 hores i fins a les 18 hores, las 33 universitats presentaran una selecció d’activitats complementàries que fan amb el seu alumnat, entre les quals es troben activitats culturals, esportives, de voluntariat, artístiques, musicals i escèniques, que afavoreixen la formació integral d’aquest alumnat. José Luis Cueto, vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport de la Universitat Politècnica de València, i Víctor Jesús Medina, vicerector d’Extensió Universitària de la Universitat de Granada, dirigiran el debat.

    El dijous 23, a les 9 hores, els encarregats d’inaugurar la segona i última jornada seran Antonio Javier González, comissionat del Segundo Plan Estratégico de la Universitat de Cadis, i Salvador Catalán, director del Servicio de Actividades Culturales de la Universitat de Cadis, amb la presentació ‘L’experiència de treball en xarxa de l’Observatori Cultural del Proyecto Atalaya’.  Tot seguit, a les 9.30 hores, Adela Valero, vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, coordinarà la conferència ‘Formes de coneixement i reconeixement de les activitats que realitzen les diferents universitats’.

    A les 11.30 hores se celebrarà una dinàmica de grups per a l’estudi de coordinació entre universitats del territori nacional. Posteriorment, a les 12.30 hores, es farà la posada en comú i se n’analitzaran les conclusions. Paral·lelament i, com a clausura de les jornades, a les 13.00 hores, els actes finalitzaran amb una reunió dels vicerectors coordinadors.

    Pujar