elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere organitza aquest divendres les II Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere organitza aquest divendres les II Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital
  • Aquesta càtedra se centra a aprofundir en les mancances concretes, els usos diferenciats i, en definitiva, les competències digitals que posseeix (o que manca) la població, en espacial les dones

  • Les jornades del pròxim 7 de maig, que tindran lloc de manera virtual i l’accés de les quals és gratuït previ registre en https://go.uv.es/gencatic/jornades2021, començaran a les 11.00 del matí

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, seran les encarregades de fer la presentació oficial i donar inici a les jornades, que seran conduïdes per la directora de la Càtedra, Silvia Rueda Pascual. Després d’aquesta presentació, la jornada començarà amb una xarrada oferida per la secretària d’estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas.

Seguidament, es presentarà l’estudi sobre la situació de Bretxa Digital de Gènere en la Comunitat Valenciana dut a terme per la Càtedra en 2021. Segons les dades obtingudes en aquest estudi, la bretxa digital continua existint a la Comunitat Valenciana i està lluny de desaparèixer. Aquestes diferències creixen quan es parla de persones, en particular de dones, en situacions vulnerables.

La sessió continuarà amb una taula redona que se centrarà a analitzar els reptes existents per a aconseguir la digitalització de totes les persones, a través de la millora de les seues competències digitals, com a punt de partida per a començar a entendre millor aquesta situació i oferir possibles línies d’actuació a la Generalitat Valenciana.

En aquesta taula redona, que serà moderada per Anabel Forte Deltell, professora titular del Departament d’Estadística i Investigació Operativa, participaran Pilar Almenar Vara, periodista i directora del projecte #Impresas; Jose A. Estévez, gerent de Tecnologia i Innovació Social d’Ayuda en Acción; Mª Fernanda Jaramillo Polo, directora de Social & Tech, en representació de la Federació Espanyola d’Universitats Populars (FEUP) i de l’equip de l’Escola Feminista EFE FEUP, i Vicente A. Querol Vicente, director de la Càtedra de Bretxa Digital Geogràfica entre la Universitat Jaume I i la Generalitat Valenciana.

La clausura de la jornada serà duta a terme per la directora general per la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, i la vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València, M. Dolores Real.

Pujar