elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Català es reunirà amb Ribó per fer una transició “amable” abans de prendre la vara de comandament

Català es reunirà amb Ribó per fer una transició “amable” abans de prendre la vara de comandament
  • La guanyadora de les eleccions a València fa la primera aparició pública després de donar a llum, ja centrada en el traspàs de competències i amb tres objectius prioritaris: neteja, seguretat i baixada d'impostos

MÉS FOTOS
Català es reunirà amb Ribó per fer una transició “amable” abans de prendre la vara de comandament - (foto 2)

María José Catalá, guanyadora de les eleccions a València, es reunirà la setmana que ve amb l'alcalde de la ciutat en funcions, Joan Ribó, per fer una “transició molt amable” a l'ajuntament de València abans del ple d'investidura del proper dissabte 17 de juny.

Així ho ha anunciat la propera alcaldessa de València pel PP en què ha estat la sevua primera aparició pública després de donar a llum el seu segon fill fa just avui una setmana -l'espera aquest dimecres en un acte al costat de Mazón i Feijoó però finalment no hi va assistir.

La veritat és que hi havia molta expectació per veure-la i ella mateixa ha confirmat que, malgrat aquests primers dies que no ha pogut treballar en la configuració del nou ajuntament per raons òbvies, la setmana que ve se centrarà en aquest canvi: “Cal fer-ne una transició molt amable a l'Ajuntament i en això ens centrarem la setmana que ve. Aquesta setmana han estat els regidors treballant en aquest traspàs de competències i la setmana que ve ho abordaré jo”.

No hi haurà pacte amb Vox, llevat de sorpreses

La setmana que ve Catalá es reunirà amb Ribó i el dissabte 17 de juny tindrà lloc el ple d'investidura en què, tret de sorpreses, el PP no arribarà amb un pacte amb Vox, tal com ha deixat clar la futura alcaldessa: “Som la força més votada ia partir d'ací hem d'anar treballant amb acords puntuals a la legislatura i estic convençuda que es realitzaran amb total normalitat”.

En aquest sentit, l'alcaldable ha destacat que hi ha tres punts que el preocupen principalment: Un pla de xoc de neteja, millorar la seguretat als carrers i fer efectiva la baixada d'impostos a partir de l'1 de gener del 2024. “Crec que no hi va a haver-hi una situació de desacords en abordar aquest tipus de polítiques que són les que han afavorit un canvi polític a la ciutat de València”.

Així serà el futur equip de govern de Català

Tot i que encara no s'han anunciat quins càrrecs ocuparan els membres de la llista de Mª José Catalá, -això tindrà lloc a partir del plenari d'investidura- durant la campanya electoral sí que s'han lliscat algunes idees. Per exemple que Josep Maria Olano serà la responsable de “grans projectes”, Jesús Carbonell podria estar al càrrec de l'àrea de mobilitat i Cultura es quedaria en mans de José Luis Moreno.

La regidoria de Festes aniria per Sant Ballester i Juan Giner estarà al càrrec d'Urbanisme. Pel que fa al portaveu, el més probable és que recaigui en el seu número 2, Juan Carlos Caballero.

Pujar