elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La “Carta als Reis d'Orient” fa el salt al món virtual

La “Carta als Reis d'Orient” fa el salt al món virtual
  • Les cartes de Reis en paper arribaran a desenes de punts de la ciutat de València en les properes setmanes

MÉS FOTOS
La “Carta als Reis d'Orient” fa el salt al món virtual - (foto 2)
La “Carta als Reis d'Orient” fa el salt al món virtual - (foto 3)

Per tercer any consecutiu, el Gabinet de Normalització Lingüística, dirigit per la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha elaborat la campanya tradicional de la Carta als Reis d'Orient, una iniciativa adreçada a tots els xiquets de la ciutat. objectiu és fomentar la utilització del valencià entre els escolars, que consisteix en una preciosa carta dissenyada per la il·lustradora Marta Antelo, que reflecteix la màgia de les festes de Nadal vista amb els ulls d'un xiquet o una xiqueta.

Una carta que aquest any, com a novetat, podrà ser presentada també a través d'una pàgina web, on a més de contactar amb les seues majestats, es pot jugar i interactuar amb ells de manera divertida.

Notario ha destacat que “més enllà de la part virtual que podeu consultar a la web, les cartes de Reis físiques en paper amb les il·lustracions també arribaran a desenes de punts de la ciutat de València. La missatgera Caterina, per exemple, les portarà als nens de tots els racons de València. Els centres d'informació municipal, Expojove o els centres de Cultura Festiva són alguns dels llocs on podreu aconseguir una de les més de 19.000 cartes valuoses i acolorides”.

5.000 d'aquestes cartes arribaran a les escoles i escoles bressol de titularitat municipal en què els alumnes no només demanaran els regals que volen que els Reis els deixin, sinó també podran aportar millores per a la ciutat on viuen, per fomentar una idea col·lectiva de comunitat i arrelar la seua actitud cívica ja de ben menuts.

A més, aquest any el Gabinet de Normalització Lingüística estrena la web javenenelsreis.com. Una iniciativa en què participen 41 ajuntaments de la província. Les oficines de promoció del valencià dels ajuntaments de València i la Pobla de Vallbona són els responsables dorganitzar aquesta campanya, per tercer any consecutiu, amb el suport de la Diputació de València.

El regidor de Festes de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Fran Esteban, ha destacat que “ens omple d'il·lusió participar en aquest projecte, ja són tres anys que coordinem aquesta campanya de manera conjunta amb l'Ajuntament de València i en aquesta ocasió hem presentat també la web, perquè els xiquets puguin enviar les seues cartes de manera virtual”.

Esteban ha indicat que “aquesta campanya està molt arrelada a la localitat, es reparteixen 5.000 cartes físiques a les escoles oa la Fira de Reis, els protagonistes principals sempre seran els més petits”.

La diputada de Normalització Lingüística, María Dolors Gimeno, ha posat en valor aquesta campanya de promoció del valencià que segons ha afirmat “és la manera que tenim de posar el valencià al carrer, de mantenir-lo perquè no se'n perdi l'ús, que és el que perseguim, mantenir i augmentar l'ús del valencià al carrer, i en aquest cas a l'àmbit de la il·lusió i la màgia que és el Nadal”.

Per la seva banda, Notari ha indicat que “aquest any, i amb la inestimable col·laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, es presenta la versió digital, una web que permet els nens i nenes enviar la carta de Reis virtualment… però no només això”

Aquesta web permet als més petits de casa, no només enviar la carta virtual, sinó jugar amb els tres jocs multiplataforma que contindrà. També es podrà descarregar la carta de Reis per emplenar-la en paper així com altres recursos que les famílies podran treure profit durant les vacances de Nadal dels petits de la casa.

“El Nadal s'acosta i el Gabinet de Normalització Lingüística vol acompanyar-nos amb aquest projecte, també en valencià, al cor de cada casa i cada família de València. A partir d'avui, ja vénen els Reis a javenenelsreis.com” ha conclòs Notari.

Pujar