elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ELECCIÓ FALLERA MAJOR DE VALÈNCIA 2022

Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022

Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022
  • La Proclamació de les màximes representants falleres se celebrarà el dijous 14 d'octubre a l'Ajuntament de València

Galeria de fotos
Falles València 2022: Telefonada
Falles València 2022: Telefonada

València ha viscut aquesta vesprada la tradicional ‘telefonada’ de l'alcalde de la ciutat a la Fallera Major i la Fallera Major Infantil. Des d'aqueix mateix instant, Carmen Martín ja és Fallera Major de València i la xiqueta Nerea López és la Fallera Major Infantil del cap i casal.

Carmen Martín Carbonell, de 24 anys és odontòloga i fallera de la comissió Poeta Alberola-Totana. Des de hui és Fallera Major de València 2022 i es va mostrar molt pròxima en l'entrevista que li va fer elperiodic.com. En ella, Carmen Martín assegura que les Falles de setembre "han sigut molt especials". Fallera des dels dos anys, va participar tant de xicoteta com de major en Junta Central Fallera i ha viscut molt de prop la festa perquè la família materna és la que li ha inculcat el món faller. Li encanta la indumentària i al costat de la seua mare ha comentat teles i teixits dels vestits regionals.

Per part seua, Nerea López Maestre, d'onze anys, pertany a la falla Enginyer Josep Sirera - Pio IX, del sector la Creu Coberta i des de hui és Fallera Major Infantil de València 2022. En l'entrevista que va concedir fa alguns dies a elperiodic.com afirma que "ja és un premi haver arribat a Cort d'Honor Infantil” encara que sap que enguany viurà moments increïbles perquè serà "una experiència inoblidable". Recorda quan la van nomenar a la Fonteta com a candidata: "em vaig posar molt contenta". Nerea és fallera des dels quatre anys, té el Bunyol d’Argent i li encanta participar en Playbacks i teatres. Els seus actes favorits són l'Exaltació i l'Ofrena.

A les 7 de la vesprada s'havia convocat el ple extraordinari de la Junta Central Fallera. El Saló de Cristall de l'Ajuntament de València s'ha convertit en el centre del món faller valencià. L'alcalde Joan Ribó ha demanat al jurat que done lectura dels veredictes.

Després d'un any sense aquest tradicional i emblemàtic acte, amb el vistiplau de la Junta Central Fallera, s'han dirigit a l'Hemicicle on en Assemblea Extraordinària de Presidents s'han obert els sobres que contenien els noms de Carmen Martín i Nerea López, la jove i la xiqueta que des de hui són Fallera Major i Fallera Major Infantil de València. 

Després de conéixer-se el veredicte, l'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, s'han desplaçat fins als domicilis de les triades per a felicitar-les pel seu nomenament.

Sens dubte, vesprada frenètica i plena de nervis a València que ja té a les seues Falleres Majors per a 2022 i el nom les joves i xiquetes que els acompanyen en les Corts d'Honor.

 

MÉS FOTOS
Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022 - (foto 2)
Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022 - (foto 3)
Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022 - (foto 4)
Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022 - (foto 5)
Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022 - (foto 6)
Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022 - (foto 7)
Carmen Martín i Nerea López, Falleres Majors de València de 2022 - (foto 8)
Pujar