elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carmen Agustín, professora de la Universitat i investigadora en Neurociències, debuta hui al programa ‘Órbita Laika’

Carmen Agustín, professora de la Universitat i investigadora en Neurociències, debuta hui al programa ‘Órbita Laika’

    La investigadora de la Unitat Mixta d’Investigació en Neuroanatomia Funcional (UV-UJI) col·laborarà en la secció de Neurociències del programa Órbita Laika. Cada capítol del programa presentat pel matemàtic Eduardo Sáenz de Cabezón, a partir de les 22 hores, està dedicat a una temàtica diferent. El de hui tractarà per què a les persones els agrada la música.

    Carmen Agustín ha sigut investigadora postdoctoral a la Universitat de Cambridge (2009-2010), on va investigar sobre la regulació emocional als primats no humans i el paper de l’escorça prefrontal. També com a postdoctoral, al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (2011-2013) i a l’Imperial College de Londres (2014), va participar en un projecte que tenia com a objectiu desenvolupar i testar una teràpia gènica per a la malaltia de Huntington. Des d’octubre de 2016 és professora ajudanta doctora a la Facultat de Biologia de la Universitat de València.

    Carmen Agustín és, a més, Premi Extraordinari de Llicenciatura, i doctora en Neurociències per la Universitat de València amb una tesi sobre la neuroquímica dels comportaments sociosexuals guiats per feromones, la qual va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat. Va completar la seua formació predoctoral amb una estada breu en la Universitat La Sapienza de Roma (2006).

    A banda de la seua activitat investigadora, Carmen Agustín es dedica a la divulgació des que va guanyar el premi El·lipse de Divulgació Científica del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona el 2011. És bloguera a les plataformes de divulgació Naukas i Scilogs, i ha publicat articles en les revistes Redes, Mente y Cerebro, Historia y Vida i Mètode. Ha fet xarrades en instituts, cafès científics i esdeveniments divulgatius, alguns dels quals organitza, com la “neuromascletà” per la Setmana Mundial del Cervell. Participa al programa “Estimulant les vocacions científiques” de la Universitat de València.

    Pujar