elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cardenal Cañizares proposa obrir el procés de beatificació de Justo Aznar

El cardenal Cañizares proposa obrir el procés de beatificació de Justo Aznar
  • Ha presidit la presentació d'un llibre en homenatge a la memòria i la trajectòria del metge i investigador

MÉS FOTOS
El cardenal Cañizares proposa obrir el procés de beatificació de Justo Aznar - (foto 2)
El cardenal Cañizares proposa obrir el procés de beatificació de Justo Aznar - (foto 3)
El cardenal Cañizares proposa obrir el procés de beatificació de Justo Aznar - (foto 4)
El cardenal Cañizares proposa obrir el procés de beatificació de Justo Aznar - (foto 5)

Propers a celebrar el primer aniversari de la mort de Justo Aznar Lucea (1937-2021), la Universitat Catòlica de València ha presentat un llibre homenatge dedicat a la seua persona i trajectòria investigadora. L'obra, prologada pel cardenal Antonio Cañizares, en què han col·laborat 27 investigadors, professors i científics -tots lligats d'una manera o altra a la persona d'Aznar- ofereix un compendi multidisciplinari de temes d'actualitat en bioètica, des d'una perspectiva inspirada en el respecte a la naturalesa i dignitat humanes.

Ha presidit la sessió el cardenal Cañizares, que ha proposat, arribat el moment, que s'òbriga el procés de beatificació de Justo Aznar: “Va ser un cristià d'una peça; senzill, humil, cordial. Hem viscut al costat d'un sant de la casa del costat, i demane que s'inicie el procés de beatificació d'aquest mestre que mai no va perdre el somriure dels llavis”.

Igualment, el rector de la UCV, José Manuel Pagán, ha mostrat el “luxe” que aquesta universitat jove haja comptat quinze anys amb un “mestre” com a Just: “El papa Joan Pau II, quan a l'Ex Corde Ecclesiae parla del perfil del professor d'una universitat catòlica, parla de la necessitat d'integrar fe i raó, i això és Justo Aznar”.

A la presentació ha pres la paraula Julio Tudela, coordinador de l'obra juntament amb el professor Ginés Marco, per mostrar el seu agraïment als autors i al rector de la UCV, que va inspirar la iniciativa: “Sobretot, gràcies a Justo per la seua fidelitat, per l'afecte proper que ens va mostrar a tots i pel millor dels seus llegats: buscar sense descans la veritat per arribar a ser veritablement lliures”.

Tudela, que dirigeix ​​l'Observatori de Bioètica des de la mort d'Aznar, ha subratllat que “investigar, analitzar, aprendre, discernir, comunicar per contribuir a trobar la veritat de les coses, de la ciència, de l'ésser humà, eren la passió de Justo ; el que ens va deixar als que treballem amb ell i en vam aprendre. Però també als que el van conèixer i van seguir en la seua tasca ingent i fecunda”.

 

Pujar