elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La 'Capella Sixtina Valenciana' es consolida com a museu

La 'Capella Sixtina Valenciana' es consolida com a museu
  • La parròquia de Sant Nicolás forma part del ICOM, una comunitat museística internacional

MÉS FOTOS
La 'Capella Sixtina Valenciana' es consolida com a museu - (foto 2)
La 'Capella Sixtina Valenciana' es consolida com a museu - (foto 3)
La 'Capella Sixtina Valenciana' es consolida com a museu - (foto 4)

Aquest pas permet a Sant Nicolás formar part de la comunitat museística internacional i implicar-se en missions internacionals. La integració del monument en ICOM ha sigut possible després del reconeixement de la Generalitat Valenciana de Sant Nicolás com a museu en 2020.

La filiació de Sant Nicolás en ICOM reforça el valor i la qualitat del patrimoni de la ciutat de València com ben monumental, arquitectònic, amb una col·lecció artística de béns pictòrics, ceràmics, tèxtils, orfebres, musicals, arxius documentals, així com d'art en vidre. A més, de la riquesa i valor artístic dels frescos pintats sobre les seues parets, ja reconeguts per experts internacionals, com el director de la restauració de la Capella Sixtina de Roma, GianLuiggi Colalucci, que va ser qui va encunyar el títol de “Capella Sixtina Valenciana” per a l'església de Sant Nicolás València.

I és que els murs de Sant Nicolás alberguen tresors pictòrics i documentals de Juan de Juanes, Nicolás Borrás, Rodrigo d'Osona, Orrente, Fernando Yáñez de la Almedina, Masip, Jacinto Espinosa, Hipòlit Rovira, Antonio Palomino, Jaume Roig o Vicente López, entre altres.

El reconeixement com a museu per la Generalitat Valenciana es va produir després de presentar el departament de Conservació de Sant Nicolás un complet projecte museogràfic en el qual s'exposava el registre i inventari de la col·lecció, amb la seua deguda catalogació, el pla de conservació i restauració, així com la planificació museogràfica.

Per a l'adhesió a ICOM, Sant Nicolás ha hagut d'acreditar la seua missió museística amb documentació detallada que confirmava la seua funció de conservació, manteniment i comunicació del patrimoni cultural passat, present i futur.

El rector de Sant Nicolás València, Antonio Corbí, ha indicat que Sant Nicolás València s'obri, encara més si cap, a la comunitat museística i internacional en formar part d'aquesta xarxa de museus que permetrà desenvolupar accions conjuntes, així com participar en les seues activitats, brindant majors possibilitats de difusió i abast de la bellesa artística, cultural, patrimonial i parroquial de l'església de València.

Pujar